Paikallissäännöt

PAIKALLISSÄÄNNÖT:

1. Kaikki mittamerkit ovat kiinteitä haittoja. Merkin poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta. (sääntö 24-2)

2. Jos pallo osuu kentällä olevaan ilmassa kulkevaan johtoon tai vaijeriin, on pelaajan uusittava lyönti rangaistuksetta. (20-5)

3. Hiekkaesteessä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja. (24-1)

4. Mikäli kastelulaitteen kansi on enintään kahden mailanmitan päässä pelattavan viheriön reunasta ja sijaitsee pallon ja reiän välissä, saa pelaaja vapautua haitasta lähimpään vapauttavaan paikkaan. (24-2)

5. Omaan alastulojälkeensä painuneen pallon saa koko pelialueella nostaa, puhdistaa ja pudottaa rangaistuksetta mahdollisimman lähelle alkuperäistä paikkaa, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua.

6. Vapautuminen muurahaispesästä koko pelialueella rangaistuksetta lähimpään vapauttavaan paikkaan, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua. (24-2)

7. Pallon mennessä väylillä 1 tai 14vesiesteeseen, voi pallon dropata yhdellä rangaistuslyönnillä dropping zone -alueelle tai soveltaa vesiestesääntöä. (26-1)

8. Väylällä 8 on pelaajalla mahdollisuus lyödä varapallo, jos alkuperäinen pallo on voinut kadota vesiesteeseen. Varapallon saa lyödä vesiestesäännön vapautumistapoja noudattaen. Mikäli alkuperäinen pallo löytyy vesiesteestä, pelaajan on jatkettava sillä tai jo lyödyllä varapallolla.

9. Etäisyyttä mittaavien laitteiden käyttö on sallittu. Mikäli etäisyyttä mittaavassa laitteessa on myös sääntöjen kieltämiä ominaisuuksia (esim. korkeus, kompassi, tuulimittari), on näiden ominaisuuksien käyttö kielletty. (14-3)

 

Ajanvarauslahtoaikanaytto
lahtoaikanaytto
naiset
seniorit
juniorit
facebook