Seniorit ja Pärnun huhtikuu

Neljännentoista kerran seniorit tekivät keväisen peliretken meren yli eteläisemmille golfkentille, nyt huhtikuun viimeisellä viikolla. Etelä ei välttämättä aina tarkoita hellettä, koleaa ja kosteaa oli nytkin varsinkin ensimmäisenä pelipäivänä, jolloin korkattiin Pohjois-Euroopan uusin linkskenttä Pärnu Bay Golf Links. Kenttä on Lassi Pekka Tilanderin käsialaa, päämuotoilijana Mick McShane.


Tuulen muotoilemaa mäntymetsää ja koskematonta kasvillisuutta pelaaja voi ihailla aivan merenrantaan sijoittuvilta väyliltä. Linkskentälle tyypillisiä laajoja waste hiekka-alueita on runsaasti väylien reunoilla ennen metsärajaa. Hyväkuntoiset viheriöt ovat melko voimakkaasti muotoillut, tosin runsaat sateet olivat nyt vieneet nopeutta. Useimmille tosin varmaankin helpotus...


Toinen pelaamamme kenttä oli matkalaisille jo tutumpi White Beach Golf, nyt entistä ehompana. Aikaisemman hirsimökki-kioskin tilalle oli noussut komea klubitalo, jonka ystävällinen palvelu ansaitsee isot kehut. Itse kenttä on ennallaan, nytkin hyvässä kunnossa sateiden kosteuttamia takaysin eräitä väyliä lukuun ottamatta.
Suurimman kiitoksen matkalta kuitenkin ansaitsevat itse Hyvigolfin seniorit, jotka eivät pientä koleutta ja kosteutta pelkää!

kuva 01

Arin ohjaamasta bussista saatiin oppaan avulla oiva läpileikkaus Viron kesäpääkaupungista.

kuva 02

Maanantaina iltapäivän ohjelmassa oli parituntinen kiertoajelu Pärnussa. Oppaamme Rita Tammela johdatteli meidät kaupungin saloihin kertoen huumorin sävyttämänä pitkästä ja värikkäästä Pärnun historiasta nykypäivään. Erityistä kiitosta jaettiin hänen tyylistään käsitellä viime vuosisadan tapahtumia ja tunnelmia Virossa.

kuva 03

Kiertoajelun lomassa tutustuimme vanhan kaupungin helmiin myös kävellen.

kuva 04

Kierros päättyi maittavaan virolaiseen illalliseen PostiPoiss-ravintolassa ja tunnelma oli tietysti katossa.

kuva 05

Vellamo (vas.) ja Terttu syventyneinä jutusteluun illallispöydässä.

kuva 06

Tiistain pelikierros uudella Pärnu Bayn kentällä alkoi reippaassa sateessa, joka kuitenkin lakkasi muutaman väylän jälkeen. Keli säilyi silti koleahkona, lämpöasteita kolme-neljä, mutta pelihuumori hyvin korkealla. Marja-Liisa valmistautui osuuteensa sään edellyttämin varustein ja hymyssä suin. Taustan parkkialueella oli tiistaiaamuna hyvin tilaa.

kuva 07

Uudesta ja upeasta Pärnu Bayn klubiravintolasta on hulppeat näkymät viimeiselle väylälle ja merelle vaikkei aurinkoa aina näkyisikään. Kenttä sai matkalaisilta korkeat arvosanat – hieman vielä virittelyä niin todella hyvä.

kuva 08

Tapanilla (vas.) ja Martilla White Beach -kentän keskiviikkoinen kierros takana ja tunnelmat ilmeistä päätellen hyvät.

kuva 09

Kevätretken pelit on pelattu, herkut maisteltu ja kylpylä testattu, joten kotimatka voi alkaa.  
Matkalaiset White Beach Golfin uuden klubirakennuksen edustalla keskiviikkoisessa auringossa.

Leena

Ajanvarauslahtoaikanaytto
lahtoaikanaytto
naiset
seniorit
juniorit
facebook