Parempi aina maljan vie

Hyvinkään ja Kotkan seniorigolfarit mittelivät lyöntitaitojaan kesällä 1999. Kisan voitti Kotka, seuraavana vuonna otettiin uusiksi ja kristallimaljan vei Hyvinkää.

kuva 01

Jaakko Kujala sanoi ”lainaavansa” kristallimaljan vuodeksi Leena Peuralle.

Perinne oli syntynyt ja tiistaina mailoja heilutettiin Hyvigolfin kentällä ja isäntäseura oli jopa epäkohteliaan ylivoimainen, pistebogeykisan tulos oli 469-409.
Kotkan seniorivetäjä Jaakko Kujala oli kuitenkin kiitos- ja ensi kesän kisakutsupuheessaan hyvin optimistinen todeten maljan vain talvehtivan Hyvinkäällä.

Ensi suvena Kotkassa pelattavan ottelun jälkeen kuulemma hyvinkääläiset saavat lähteä kotimatkalle ilman pystiä. Tasaväkistä taitoa on vuosien saatossa ja vuorovuosina molempien kenttiä kiertäen nähty. Kotkalaiset ovat tarranneet kiertopalkintoon yhdeksän kertaa, Hyvinkää kerran vähemmän. Vuoden 2008 lopputulos on tällä hetkellä hieman hukassa, kun maljaan aikoinaan liimattu laatta on hukkunut matkalle. Vanhimpien osanottajien allakoista oikeaa tietoa toivottavasti jossain vaiheessa saadaan ja uusi merkitä maljaan.

Tiistain pistebogeykisa oli hyvinkääläisten peli. Kymmenen parhaan pelaajan joukossa oli peräti kahdeksan hyvinkääläistä, näistä viisi naisia. Ykkösenä oli Ritva Määttä, 35 pistettä. Voittojoukkueeseen pelasivat itsensä myös Riitta Soini, Maija Venäläinen, Kari Petäjä, Jorma Virtanen, Pirjo Virtanen, Mauri Tallberg, Sari Honkalehto, Seppo Heiskanen, Erkki Raunio, Veikko Miettinen, Keijo Suomalainen, Jyrki Mattila, Reijo Hietala ja Juhani Kalmi. Tämä joukko pelasi  469 pistettä. Kotkalaisten saalis oli 406 pistettä, joten ero oli tällä kertaa niin suuri etteivät kotkalaiset edes alkaneet selitellä, kumarsivat vain syvään.

Scr-kisan voitti HyG:n Sari Honkalehto 86 lyönnillä, ero seuraaviin oli selkeä. Hyvigolfin voittoisan joukkueen nimilistaa tarkastellessa silmiinpistävää on nuorten, uusien seniorigolfarien panos ja nousu kisassa kuin kisassa kärkipaikoille. Tämä lupaa todella hyvää.


Kiitokset kaikille joukkueen jäsenille!
Seuraava seniorien seuraottelu kisaillaan elokuun alussa Nurmijärvellä.

LP

kuva 02

KymiGolfin Veikko Neuvonen (vas.) ja HyG:n Reijo Hietala.
Kumpikin hieman ihmetteli omaa päivän peliään.

kuva 03

Hyvinkään Juhani Huttunen (vas.) on tuoreimpia seniorikisailijoitamme.
Jaakko Kujala jo taistoissa rutinoitunut.

kuva 04

KymiGolfin Anja Aleniusta (vas.) yllättivät Hyvigolfin kentän monipuolisuus ja mäkisyys.
HyG:n Pirjo Mattilaa ihmetyttivät kierroksen putit – hyviä, mutta eivät uponneet.

kuva 05

KG:n Antero Alenius (vas.) ja HyG:n Erkki Raunio vertailivat
mielestään koko lailla tasapaksuja tuloskorttejaan.

kuva 06

Pekka Gunther on kotkalainen golflegenda. Herralla on golfpäiväkirjaan merkittynä 1003 eri puolilla maailmaa pelattua golfkenttää, kotimaisia näistä on 216. Suunnitelmissa on poiketa testaamassa Kuusamon uusi kenttä. Ja tietysti almanakkaan merkitään ensi kesän seniorimittelö Kotkassa, Pekka on ollut mukana kaikissa tähänastisissa seuraotteluissa.

kuva 07

Eero Piispanen Kotkasta (vas.) ja HyviGolfin Mauri Tallberg.
Eritoten Mauri oli tyytyväinen – kesän paras kierros ja roima parannus aiempiin kauden tuloksiin.

kuva 08

Tunnelma kisan jälkeen oli sama kuin kentälläkin – katossa. Ja ilmojen haltijatkin olivat omalla panoksellaan mukana - ykkösluokan pelikeli.

Ajanvarauslahtoaikanaytto
lahtoaikanaytto
naiset
seniorit
juniorit
facebook