Seitsemäs SenioriSalainen ja Himos

Himos on monelle hyvin tuttu mukavana talvisena laskettelukohteena. Tiistaisen golfmatkamme jälkeen meille jäi suuhun maku, että näin ollee marssijärjestys edelleenkin.

Seniorigolfarien tiivistetty tulkinta oli, että talvisiin rinteisiin satsataan ja se osataan, mutta golf ja golfkentän kunto lienevät ”sivuosassa”, niin huono kentän kunto oli, todella pettymys.

Tokihan kentällä pystyy pelaamaan, mutta greenejä ei viheriöiksi voinut nimittää, vaikka oltiin jo heinäkuun toisella puoliskolla. Ilmakuvissa kokonaisuus kyllä näyttää hyvältä.

Kun kierroksen jälkeen juttelin paikallisen ”päällikön” kanssa kertoen havainnoistamme ja mielipiteistämme, vastaus oli muodollisten selitysten vuo. Ymmärrettävästi huono talvi seutukunnalla ja epäonnistunut griinien kylvö jne.

Mutta mutta. Hyvinkääläisinä olemme saaneet tänäkin kesänä nauttia monia muita paremmista oloista ja tämä tietysti ehkä hiukan korottaa kynnystämmekin.

Päivän ensimmäinen laji oli heti bussin startattua kohdekentän arvaus. Kahdeksan arvausta osui kohdalleen, vaikka arvausaikaa oli vajaa puoli tuntia, kun Ventoniemen Ari suuntasi bussin  kolmostietä kohti pohjoista kyydissään 46 senioria bägeineen. Tällä kertaa matkalaisia ei hämätty mutka-ajeluilla tahi muutoin, vaan suunnattiin suorinta tietä kohteeseen, olihan ajomatkaa luvassa reilu kaksituntinen. Onnettaren aamusuosikiksi nousi Ritva Määttä, kun oikein arvanneiden kesken arvottiin upea kirjapalkinto.

Himoksella kentän pituus on keltaisilta 5433 ja punaisilta 4335 metriä. Slopet kotikenttäämme verrattuna vaihtelivat niin että punaisilta sai 1-2 lyöntiä vähemmän ja keltaisilta 3-4 lyöntiä enemmän kuin Hyvinkäällä. Tämä kyllä ihan oikeutetusti, vaikka kortin mukaan mitoiltaan kierrokset olivat kotikenttämme tasoa.

Maisemathan Himoksella ovat upeaita, kenttä on maastoltaan mukavan vaihteva, hiihto- ja laskettelumaastossa rinteitä ja kaltevuuksia riittää. Kokonaisuutena kenttä on silmälle mieleinen, nostattaa ”silmiin” toki talvilajit, mutta tässähän ei mitään pahaa ole. Kaikesta kyllä huomaa, että alue on rakentunut talvilajien tarpeisiin mutta eihän tässäkään moittimista ole. Ainoa suuri miinus jaettiin yksinomaan kentän kunnosta. Erityisesti greenien taso ihmetytti ja sitä oli omiaan lisäämään se, että kunto on parina aikaisempana kautena ollut hyvä. Pelisää pysyi koko päivän hyvänä, vaikka jännitystään toivat Himoksen ympärillä pyörineet tummat pilvet ja välillä kuuluvat ukkosen jyrähdykset.

Päivän henkeen kuului myös rento kisailu, kuten aina Salaisella. Nyt ”tanssittiin valssia” sattuman varaisissa ryhmissä ja pistebogina. Palkintoja oli varattu mukaan pussikaupalla. FanionHairin Raili Kokoi oli lahjoittanut Goldwellin hiustenhoitotuotteita kolmelle parhaalle ryhmälle. Lisäksi Eija Nurminen toi taidokkaita käsitöitä ja ennestään varastossa oli pino kirjapalkintoja. Ryhmien tulosjakauma oli melkoinen haitari, 49-86 pistettä. Ylivoimaisesti voittajiksi pelasi ryhmä Anne Vainio-Sunna, Maija Venäläinen, Jari Pelkonen ja Ahti Aaltonen,  tulos 86 pistettä. Toiseksi tullut ryhmä Ritva Määttä, Tiina Pelkonen, Pertti Raimiala ja Kari Saarinen, pelasi 81 pistettä. Kolmanneksi sijoittuneella ryhmällä oli vain yksi piste vähemmän eli 80 pistettä, ryhmässä Erkki Jaakkola, Anssi Forsblom, Erkki Lepistö ja Hannu Heino.

On mukavaa ja on opettavaistakin kierrellä eri kentillä, mutta... ”Muu maa mustikka, oma maa mansikka”...sanonta pätee yhä edelleen...meillä hyvinkääläisillä on erittäin hyvä ja hyväkuntoinen kotikenttä! Iloitkaamme ja nauttikaamme siitä!

Kiitos kaikille seikkailunhaluisille retkellemme osallistuneille!

Seuraavaksi suunniteltu senioriretki ei ole salainen, kohteena on Latvian pääkaupunki Riika golfkenttineen syyskuun alkupuoliskolla. Mukaan mahtuu vielä! Ohjelmassa muun muassa Ozon ja  Viesturen kentät sekä paljon muuta mukavaa.

-Leena

 

SS kuva 1

Salaista suosi sää. Kesäiset sade- ja ukkospilvet leijuivat Himoksen yllä ja ympärillä mutteivät häirinneet pelaajia.

SS kuva 2

Pekka Pekaristo (vas), Jyrki Mattila ja Eero Raitio seuraavan lyönnin ”tuumaustauolla”.

 SS kuva 3

Kari Saarisen avausnäyte.

SS kuva 4

Hannu Nurminen (vas), Kaarina Lepistö, Raili Peltonen ja Jorma Lehtola sekä Ventoniemen bussi.

SS kuva6

Maija Venäläinen (vas), Jari Pelkonen ja Anne Vainio-Sunna olivat voittajaryhmää. Neljäs pelaaja Ahti Aaltonen ehti livahtaa autoonsa ennen kuvaa.

SS kuva 5

Mauri Tallberg kertoo, kuinka hän ehtii golfin lomassa musisoidakin tilaisuuksia kaverinsa kanssa.

 

Kuvat: Leena Peura ja Jorma Virtanen

 

Ajanvarauslahtoaikanaytto
lahtoaikanaytto
naiset
seniorit
juniorit
facebook