Kansallinen Golfviikko olympiavuonna 2016

Kansallinen Golfviikko kutsuu kaikki golfista kiinnostuneet tutustumaan upeaan, sosiaaliseen ja terveyttä edistävään luontoliikuntalajiin. Kesäkuun 6.–12. päivä järjestettävä Suomen golfyhteisöjen yhteinen lajimarkkinointiponnistus tehdään olympiatunnelmissa golfin palatessa olympialaisten lajivalikoimaan 112 vuoden tauon jälkeen.

Jokainen seura tekee Golfviikosta oman näköisensä, Hyvigolf onkin halunnut kehittää jo ennestään hyvää seurayhteistyötä hyvinkääläisten urheiluseurojen kanssa kutsumalla seurojen juniorit sekä heidän vanhempansa ilmaiseksi tutustumaan golfiin. Olemme kutsuneet kanssamme Golfviikkoa viettämään Hyvinkään Slalomseura Sukkulan, Hyvinkään Ringeten, Hyvinkään Pontevan, Hyvinkään Ahmat ja Crossfit Hyvinkään.

Golfviikon tavoitteena on madaltaa ihmisten kynnystä astua golfkentälle, ja kutsua kaikki lajista kiinnostuneet tutustumaan monipuolisuudellaan yllättävään harrastukseen. Hyvigolf tarjoaa kaikille lajista kiinnostuneille ilmaiset rangepoletit ja mailat lainaan.

Golfin luonne sosiaalisena luontoliikuntalajina, jolla on tutkitusti myös huomattavia terveyttä edistäviä vaikutuksia, ei sekään ole vielä yhtä laajasti tiedossa kuin lajin parissa toivottaisiin. Golf sopii hyvin kaikenikäisille ihmisille, sillä se on tehokasta, pitkäkestoista ja sopivan syketason liikuntaa, joka edistää myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Lisäksi raitis ulkoilma ja sosiaalinen kanssakäyminen vaikuttavat positiivisesti mielenlaatuun. Yhden kierroksen aikana kävellään keskimäärin noin kymmenen kilometriä, ja kaloreita palaa reilusti yli tuhat. Viime vuonna Suomen golfkentillä pelattiin yhteensä 3,1 miljoonaa golfkierrosta, ja käveltiin yli 30 miljoonaa kilometriä.

Golf liikuttaa koko Suomea

Golf, pienen pallon ja ison ilon peli, on liikuttanut suomalaisia jo yli 80 vuotta. Maassamme on nykyään jo 131 golfseuraa ja yli 140 000 golfin harrastajaa. Lajin aloittaa vuosittain lähes 10 000 uutta golfin harrastajaa. Suomen Golfliitto on golfseurojen yhteenlasketulla jäsenmäärällä VALO ry:n ja Suomen Olympiakomitean suurin lajiliitto.

Viikon ohjelma:

Ti 7.6. Hyvinkään Ringette

Ke 8.6. Ponteva

To 9.6. Ahmat

Pe 10.6. CrossFit Hyvinkää

Su 12.6. Naisten sunnunai

Ohjelma sisältää muun muassa opastetun lyöntiharjoittelun, minigolf kilpailuja ja futisgolfia.

Kansallinen golfviikko 2016 logo

Naisten sunnuntai 12.6.

Sunnuntaina 12.6. vietetään ’’Naisten sunnuntaita’’. Ideana on haastaa hyvinkääläiset naisgolfarit tuomaan vähintään yksi ystävä tai tuttava, joka ei vielä pelaa golfia, kentälle tutustumaan. Tarkoituksena on tutustuttaa uusia leidejä toimintaan, ja viettää mukava sunnuntaipäivä, toivottavasti aurinkoisessa säässä.

Hyvigolf on kutsunut myös Hyvinkääläsiä naisten edustusjoukkueita, kuten Hyvinkään Ringeten edustusjoukkueen  ja Hyvinkään Pontevan naisjoukkueen tutustumaan lajiin.

Tapahtuman tausta 

Suomen Golfliiton alaisen Ladygolfin organisoima Naisten Sunnuntai järjestetään tänä vuonna 17 kertaa. Jokainen klubi järjestää omanlaisensa tapahtuman. Tavoitteena on aktivoida naisia osallistumaan monipuoliseen lajiin, josta voi nauttia  monin eri tavoin.

Ohjelma

Päivän aikana rangella ja lähipelialueella on erilaisia aktiviteetteja, jotka ovat luonnollisesti osallistujille maksuttomia. Tätä varten tapahtumassa on mukana pro ohjaamassa toimintaa. Alueella on ”piste”, jossa on tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa sekä naistoimikunta kertomassa golfista, naisten toiminnasta, alkeiskursseista ja päivän aktiviteeteista. 

Tapahtumassa mukana olleiden kesken arvotaan golfin alkeiskurssi. Arvonta tapahtuu klubilla ”golfvisaan” osallistuneiden kesken. 

Naisten sunnuntai 120616 kopio

Ajanvarauslahtoaikanaytto
lahtoaikanaytto
naiset
seniorit
juniorit
facebook