Hieno golfyhteisö

HYVINKÄÄLLÄ ON HIENO GOLFYHTEISÖ!

Kun lupauduin golfyhteisömme puheenjohtajaksi reilut neljä vuotta sitten, odotuksia tulevasta roolista ei juuri ollut olemassa. Jälkikäteen arvioiden päätös oli ainakin omalta kannaltani oikea, toivottavasti myös yhteisö on samaa mieltä 😊. Olen saanut toimia hienojen ihmisten kanssa ja toistaiseksi tehdyt päätöksetkin ovat osoittautuneet pääosin oikean suuntaisiksi, Hyvinkään Golfin jäsenmäärä on ollut nousussa ja osallistumisaktiivisuuden perusteella myös seurahenki elää edelleen vahvana.

Strategiavalinnat oikean suuntaisia

Aloittaessani tiedustelin ry:n ja oy:n strategioita ja sellaiset kyllä löytyivät, mutta olivat heti seuraavana vuonna päivityksen kohteena. Tässä tapauksessa olennaista tietysti oli, että toisistaan riippuvaisten tahojen suunta oli samansuuntainen ja selkeä. Mika ja Markus esittelivät kesällä 2014 erilaisia toimintamalleja golfyhteisömme tulevaisuuden profiloinnin suhteen ja tehdyt valinnat ovat toimineet. Erilaisille kohderyhmille (mm. aloittelijat, opiskelijat, lapset ja nuoret) suunnatut pelioikeudet ovat tuoneet lisää jäseniä ja toimiva vuokrapelioikeuspooli on tukenut osakkeen omistajia, joiden taloudellista sijoitusta ja vastikkeen maksua on golfin pelaamisen lisäksi kompensoitu mm. kuntosalijäsenyydellä ja jälkikasvun pelioikeuksilla. Kun vielä ympärivuotinen seuratoiminta (pelivuorot, talviharjoittelu, kulttuuritapahtumat…) on saatu aktiivisesti käyntiin, seuratoiminnan ja -hengen kivijalkaa on muurattu aika vakaaksi.

Tulevaisuudesta oltava tarkkana

Golfin pelaamisen muodot hakevat tällä hetkellä voimakkaasti itseään ja ihmisten käyttäytymistä on seurattava tarkasti. Vanhempieni sukupolvelle oli tyypillistä työskennellä samassa työpaikassa koko työura, kun taas poikani sukupolvi toimii digitaalisessa mediaähkyn maailmassa enemmän hetken mielijohteesta ja elämyksiä etsien. Toki vahvasti yleistetty mielipide, mutta varmasti oikean suuntainen. Tämä yhdistettynä yhteiskunnan ja talouden haasteisiin antaa mietittävää myös golfyhtiöille, kun suuri pelaajakaarti ikääntyy ja uudet potentiaaliset kokeilijat ajattelevat asioista kovin eri tavoin kuin Suomi-golfin kasvun vuosina 1980-90 -luvuilla. Pelkkien rusinoiden pullasta poimimisen sijaan sitoutunutta pelaamista tulisi palkita, mikä on osoittautunut ainakin toistaiseksi meillä toimivaksi malliksi. Mutta maailma muuttuu koko ajan…

Jatkossa kahden kentän loukussa

Kuten osa seuramme jäsenistä on varmasti jo huomannutkin, aloitin maamme kärkikenttiin kuuluvan Linna Golfin toimitusjohtajana syyskuun alussa. On ollut rikkaus huomata, kuinka kahdessa erilaisessa golfyhteisössä tehdään hyvää työtä hyvin erilaisilla tavoilla. Linna Golfin profiili on Euroopan Tour -kenttäjäsenyyden myötä kansainvälinen ja yritystapahtumiin perustuva, kun taas Hyvinkään Golfissa vahvuus tulee omista sitoutuneista pelaajista ja kotiseudun juurista. Itselläni on ainutlaatuinen mahdollisuus olla jatkossa mukana molemmissa yhteisöissä ja yritän varmasti saada myös keskinäistä yhteistyötä aikaan.

Suuret kiitokset koko golfyhteisöllemme kuluneista neljästä vuodestani puheenjohtajan roolissa, nähdään jatkossakin viheriöillä sekä Hyvinkäällä että Vanajanlinnassa!

Essinpj

Esa Honkalehto seuran syyskokouksen 2017 puheenjohtajatehtävissä.

Esa Honkalehto
puheenjohtaja (31.12.2017 asti)
Hyvinkään Golf ry

 

< Takaisin sisällysluettelosivulle

Ajanvarauslahtoaikanaytto
lahtoaikanaytto
naiset
seniorit
juniorit
facebook