Aivobogey Golf 10.9.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa pelattu Aivobogey Golf sai positiivista palautetta ja pelataan jälleen. Tapahtumassa kiinnitetään huomiota aivoterveyteen ja mukana on erilaisia aivotoimintaa stimuloivia seikkoja.

Golf on hyvä liikuntalaji aivoille, koska pelin yhteydessä liikuntaan yhdistyy monenlaista aivotyöskentelyä: lasketaan lyöntejä tai pisteitä, arvioidaan etäisyyksiä, etsitään palloja ja käytetään aivoja usealla eri tavalla.

Yhteistyössä Aivoliiton kanssa järjestettävässä Aivobogey-golf tahtumassa Aivoliiton kouluttajat kertovat, mitä kukin meistä voi tehdä oman aivoterveytensä hyväksi.

Lisäksi Aivobogey-kisassa:

- Väylät pelataan eri järjestyksessä, koska aivoille on hyvä tehdä välillä asioita eri tavalla.

- Pelataan neljän ryhminä parikisaa, arvotut parit pelaavat samassa ryhmässä, mutta parit paljatetaan vasta kierroksen päätyttyä - kannusta kaikkia, et tiedä kuka on parisi.

- Väripallon pelaamisesta sopiminen vaatii miettimistä ja sopimista ja tuo näin lisää haastetta mukaan sekä pelaajan että ryhmän toimintaan.

Kyseessä siis on omat, ennalta ehkäisevät, mahdollisuudet parantaa omaa aivoterveyttään, ikään katsomatta. Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa ja jo pienillä asioilla saa paljon aikaan.




AIVOBOGEY GOLF 10.9. KILPAILUINFO

Kilpailuinfo klo 9.00 ja yhteslähtö klo 9.30

Pelimuotona pistebogey, kahden pelaajan joukkueet. Pelataan neljän ryhmissä, mutta oman joukkueen kokoonpano selviää vasta kierroksen jälkeen. Joukkueen tulos on kahden hengen yhteenlaskettu pb-tulos. Lähtöryhmiä ei ole mahdollisuus toivoa koska peliparit arvotaan.

Kilpailussa kaikki pelaavat siniseltä tiiltä.


Väylen kiertojärjestys 1, 9, 10, 11, 4, 5, 6, 7, 8, 2, 3, 12, 13, 14, 17, 18, 15, 16 (koko päivän 10.9.)

Kilpailussa on mukana "Superpallo". Jokainen joukkue saa yhden väripallon mukaan. Jokaisen joukkueen jäsenen tulee pelata 4 väylää (yksi par 3, kaksi par 4 ja yksi par 5) superpallolla. Jos väylän pelaa onnistuneesti ko. pallolla pelannut pelaaja saa vähentää tuloksestaan ykden lyönnin. Ryhmä sopii keskenään, kuka minkin väylän superpallolla pelaa. Jos superpallo hukkuu on se kokonaan pois pelistä loppujen väylien ajan. Kahdella väylällä palloa ei saa käyttää. Putatessa ryhmäläiset saavat katsoa linjaa pallon takaa. GameBookin tulospalveluun kirjataan väylän tulokseksi superpallon mukainen tulos eli yksi lyönti vähemmän kuin pelattu tulos. Kierros ei ole tasoituskelpoinen. Muuten kilpailussa noudatetaan golfin sääntöjä sekä Hyvigolfin paikallissääntöjä.

Erikoiskilpailun voittaa eniten bogey-pisteitä ”superpallolla” kerännyt pelaaja. Lisäksi lähimmäksi lippua naiset väylällä 1 ja lähimmäksi lippua miehet väylä 7.

Aivoliitto on mukana kilpailun järjestelyissä, ja he tulevat jakamaan aivoterveys-tietoa.

Kilpailunjohtahjana toimii Osmo Kosonen.

Ilmoittaudu mukaan kilpailuun viimeistään sunnuntaina 8.9. klo 12.00 mennessä.