Joutsen Ladies Open 4.9.

Naisten kauden päätapahtuma Joutsen Ladies Open pelattiin perinteisesti syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Joutsen Ladies Open 21. kerran

Naisten kauden päätapahtuma Joutsen Ladies Open pelattiin perinteisesti syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Varsin viileän yön jälkeen päästiin pelaamaan odotettua paremmassa syyssäässä. Aamu oli jokseenkin tuuleton, aurinkokin vielä lämmitti ja kenttä oli hienossa kunnossa. Pelaajia oli mukana tällä kertaa 57, joista 21 oli saapunut kauempaa edustaen 16 eri seuraa. Monivuotisia Joutsen-kisailijoilta löytyi ilahduttavasti vieralijoiden listalta.

Kisassa pelattiin tuttuun tapaan kahta sarjaa: pistebogey yli 18 tasoituksella pelaaville ja tasoituksellinen lyöntipeli alle 18 tasoituksen omaaville. Kisan jälkeen kokoonnuttiin klubiravintolaan nauttimaan butter chickeniä ja omenapiirakkaa kahvin kera sekä odottamaan tulosten selviämistä. Pahoittelut teknisistä ongelmista, jotka viivyttivät palkintojenjaon alkua.

Tänä vuonna Joutsen Finlandin edustajaa ei valitettavasti nähty paikalla, koska yrityksen väki oli juhlimassa hallituksen puheenjohtajan Eero Kotkasaaren merkkipäivää Suomenlahden tuolla puolen. Osallistujat antoivat Eerolle raikuvat aplodit ja toivoivat onnittelujen kantautuneen perille. Joutsenen toimitusjohtajan Matias Kotkasaaren tuomat upeat untuvaiset palkinnot jakoi kilpailunjohtaja Jouni Eloranta ladykapteeni Tiina Lundgrenin avustuksellla.

Lyöntipelisarjassa oli mukana 16 pelaajaa, joista voiton vei Espoon Ringside Golfin Suvi Airola upealla nettotuloksella 70 lyöntiä. Viidessä edellisessä kisassa voittoon on riiitänyt 72 lyöntiä. Todella mestarillinen kierros Suvilta, joka myös teki parhaan scratch-tuloksen 80 lyöntiä. Suvi kertoi voittopuheessaan lähteneensä tavoittelemaan 7-alkuista tulosta, mutta lyönnistä jäi kiinni. Ensi vuonna sitten uusi yritys!

Lyöntipelisarjan toinen oli kotikentän moninkertainen Joutsen-voittaja Tarja ”Tallu” Lähteinen nettotuloksella 74 ja kolmas oli samalla lyöntimäärällä, mutta isommalla tasoituksella Pickala Golfin Janita Harikoski. Koska Suvi Airola oli jo pokannut/niiiannut untuvapeitto+tyynysetin kertaalleen, niin sarjan palkinnot siirtyivät jaettavaksi sijoille 2-4. Näin ollen myös HyGin Sari Ohtonen tuloksellaan 76 sai kotiin viemisiksi untuvatyynyn.

Pistebogey-sarjassa oli mukana 41 pelaajaa ja kaikki palkinnot jäivät vaihteeksi järjestävän seuran edustajille. Voittaja oli Kirsi Hirvonen hienolla tuloksella 40 pistettä. Kisa oli tasainen, sillä toiseksi ylsi Eija Rantanen pistein 39 ja kolmas oli pienemmän tasoituksen turvin Hanna-Mari Putkonen pistein 38. Samaan pistemäärään ylsi myös HyGin Teija Kaukosalmi-Virtanen.

Erikoiskilpailuina pelattiin lähimmäs lippua väylällä 1 ja pisin drive väylällä 16. Lähimmäs lippua -kisan tulostauluun kirjattiin neljä nimeä, joista viimeisimpänä oli kisan voittaja HyGin Päivi Airola tuloksella 2,55 m. Pisimmän avauksen tulostaulussa oli myös neljä kiinnitystä ja heistä voiton vei Pickalan Jenni Harikoski, jonka lyönti kantoi aivan ”satasen tupsun” viereen, siis vielä kymmenisen metriä kauemmas kuin viime vuoden voittodraivi.

Päivän odotettuna huipennuksena arvottiin kaikkien osallistujien kesken Joutsen Finlandin todella arvokas lahjakortti vapaavalintaisen untuvatakin lunastukseen Joutsenen myymälästä. Kolmen pelaajan ”satunnaisgeneraattori” tuotti voittoperusteeksi tuloksen ”syntynyt 25.11. tai lähinnä sitä ennen”. Onnekkaasti marraskuussa syntynyt voittaja oli Anu Alhonen Suur-Helsingin Golfista.

Kiitos osallistujille ja erityisesti kaikille vieraileville golfladyille. Onnittelut kaikille voittajille, sekä taitaville että onnekkaille. Suuri kiitos Joutsen Finlandille, toimitusjohtaja Matias Kotkasaarelle ja Eero Kotkasaarelle, että jälleen mahdollistitte tämän hienon tapahtuman naisgolfareille läheltä ja vähän kauempaa. Kiitos kilpailunjohtajalle ja valokuvaajalle Jounille, klubiravintolalle maittavista tarjoiluista, kenttähenkilökunnalle loistokuntoisesta kentästä, caddiemastereille, naistoimikunnan ”hortonomeille” Kirsille ja Hannelelle upeista kukkalaitteista sekä Joutsen Finlandin Jaana Sarpiolle yhteistyöstä.

Tervetuloa kaikki ja kaikkien kaveritkin pelaamaan taas ensi vuonna!