Naisten kausi päättyi syystapahtumaan

Sunnuntaina 3.10. klubille kokoontui lähes 30 naisgolffariamme juhlistamaan kauden päättymistä.

Aloitimme illan nauttimalla ravintolan makoisia tarjoiluja, salaatia ja suolaista piirakkaa. Kohotettuamme vaaleanpunaiset kuohumaljat ryhdyimme muistelemaan kesän kohokohtia ja jakamaan palkintoja (lista palkituista tämän jutun lopussa).


Ladykapteeni Tiina esitteli kisat ja tapahtumat, joita järjestettiiin 21 erilaista. (naisten syystapaaminen 2021 esitys.pdf)
Uutta olivat naisten seitsemän teemailtaa, joissa kokeiltiin erilaisia pelimuotoja. Illat oli erityisesti suunnattu uusille ja vähemmän pelanneille, jotka löysivät tapahtumista lisää pelikavereita. Kokeneempia pelaajia oli mukana opastamassa sujuvan pelin saloihin ja tapahtumissa olikin yhteensä 102 osallistumista. Iltojen lisäksi rennompaa pelaamista oli tarjolla kahdessa aamugolfissa, joissa liiikkeelle lähdettiin perinteisesti taukokioskilta aamuauringon loisteessa klo 7. Ennen väylien 9-18 palaamista kioskilla oli tarjolla aamupalaherkkuja.


Perinteisiä naisten järjestämiä ”isoja kisoja” olivat toukokuun lopussa Ritvan päivän golf, joka toista kertaa pelattin Best ball -parikisana siten, että nainen saa valita parikseen myös miehen. Eeva & 2 Aatamia pelattiin heinäkuussa tällä kertaa teemalla Unelmien pelikaveri. Kauden pääkilpailu Joutsen Ladies Open pelattiin syyskuun alussa jo 20. kerran osallistujamäärän ollessa ennätyksellinen 77. Erityisen ilahduttavaa oli vieraspelaajien määrä: 33 naista 20 eri seurasta.


Kahdesta ystävyysottelustamme toinen eli Laatu Lady Golf oli jälleen säänhaltijoiden epäsuosiossa. Molemmat yritykset Aulangolla keskeytyivät ukkoseen, kuten kävi viime vuonna Kytäjällä. Messilässä joukkeemme sijoittui toiseksi kotiseura MeGin jälkeen ja Tawastin edelle. Ensi vuonna ehkä taas voitamme kotikenttäedun turvin.


Naisten Shootout järjestettin elokuun lopulla entistä suuremmalla osallistujamäärällä. Kahdessa tasoitusryhmässä oli nyt yhteensä 13 pelaajaa. Ensi vuonna tavoittelemme taas uutta ennätystä, kun pelimuoto osoittautui tosi hauskaksi – ainakin ”harrastajasarjassa”! Naisten syyskisaan puolestaan uskaltautui sääennustetta uhmaten vain 12 pelaajaa.


Lisäksi kesän ajan pyörivät tietysti naisten viikkokisa, par&birdie-kisa, Facebook-ryhmämme kesäkuvakisa sekä uutuutena Kesäkisa vaihtokentillä. Osallistumisia eri tapahtumiin oli kaikkiaan n. 750.

Ainoana ”virallisena syyskokousasiana” oli naistoimikunnan jäsenten valinta vuodelle 2022. Ladykapteenina jatkaa Tiina Lundgren. Nykyiset toimikunnan jäsenet Tuija Järvinen, Hannele Koskenkorva, Mervi Linnermo ja Sari Ohtonen jatkavat myös ensi kaudella. Erityisen ilahduttavasti saimme toimikuntaan uusia innokkaita tekijöitä. Sydämellisesti tervetuloa mukaan toimintaan Kirsi Hirvonen, Kiia Levander, Tarja Metsovuori ja Nora Saarlemo!
Klubilla tapaaminen päättyi jokainen voittaa -arvontaan, jossa ylipursuavasta palkintopöydästä riitti onnekkaimmille toinenkin voitto. Ilta päättyi valopallopeliin väylillä 15-16. Yllättävän lämmin sää suosi peliä, joka oli useimmille uusi golfkokemus. Iloisin mielin lähdettiin kotimatkalle ja odottelemaan ensi kesän tapahtumia. Ja ehkäpä jo talven aikana keksitään jotain kivaa HyGin ladyille.
Kiitos kaikille mukana olleille ja arvontapalkintoja tuoneille. Onnittelut palkintoja ansainneille. Kiitos Sannalle tarjoiluista ja pitkän illan ahkeroinnista ”kyökin puolella”. Naistoimikunta kiittää myös kiitoksista – oli mukava kuulla, että järjestetty toiminta on ollut mieluisaa.

Tiina & naistoimikunta 2021


Tapaamisessa jaettiin palkintoja eri kisoissa menestyneille seuraavasti. Jos et ollut paikalla, niin voit lunastaa palkinnon caddiemasterilta.


Naisten Shootout

 • Sarja HCP < 20: Tarja Lähteinen
 • Sarja HCP > 20: Hannele Koskenkorva


Naisten syyskisa (Best ball pistebogey arvotuin parein sekä henkilökohtainen pistebogey)

 1. Tuija Järvinen & Kiia Levander, 47p
 2. Hannele Koskenkorva & Nora Saarlemo, 43p
 3. Sirpa Kuokka & Mervi Linnermo, 39p
 1. Tuija Järvinen, 37p
 2. Hannele Koskenkorva, 36p
 3. Mervi Linnermo, 34p


Naisten viikkokisa (6 parhaan kisan tulos)

 1. Raili Peltonen, 224p
 2. Teija Kaukosalmi-Virtanen, 222p
 3. Leena Eskola, 219p
 • Paras scratch: Anja Huhtamäki, 79
 • Paras yksittäinen kisa: Nelli Saarlemo, 45p
 • Tasoituksellinen eclectic: Mervi Linnermo, 60,2 (68 lyöntiä - ½*15,6)
  ​​​​​​​

Par&bírdie-kisaan ilmoitettiin 246 birdietä ja 418 paria

 • Birdie-sarja HCP < 15: Sari Ohtonen, huikeat 64 birdietä!
 • Birdie-sarja HCP 15-19.9: Ulla Välisaari, 15
 • Birdie-sarja HCP 20-24.9: Pirjo Virtanen, 12
 • Birdie-sarja HCP > 25: Tiina Lundgren, 14
 • Par-sarja HCP > 25: Tiina Lundgren, 103 paria


Kesäkisa vaihtokentillä, kesä-elokuun kentät, 6 parasta väylää / kenttä

 • Marke Niiranen, 54,5 (75 lyöntiä – tasoitus 20,5)

Facebook-ryhmän kesäkuvakisa

 • Sarja Ihmiset: Krista Linnus ”Niitvälja, pienet pelikaverit suorittivat greencardin”
 • Sarja Kentät: Sari Honkonen ”Paltamo Golfin mäkäräiset”
 • Sarja Luonto: Eija Linnermo ”Hyvigolf, auringonnousu lyhimmän yön kierroksella, startti klo 3:30”