Syystapaaminen päätti naisten kesäkauden

Tapaamisessa muisteltiin kesän tapahtumia, palkittiin kisamenestyjiä ja ideoitiin tulevaa toimintaa.

Parinkymmenen naisgolfarin joukko kokoontui klubille syyskuun viimeisen sunnuntain illansuussa kohottamaan syksyisen pirtsakat maljat kuluneelle kesäkaudelle. Kahvin ja marjapiirakan kera kerrattiin kesän kisoja ja muita tapahtumia. Uusia naisjäseniä on saatu taas mukavasti kentälle, osasyynä varmaan toista kertaa järjestämämme Naiset golfaa -tapahtuma. Naisia ja tyttöjä on seurassa nyt yhteensä 402, mikä lienee ennätysluku.

Kesän kisoista suosiota kasvatti Ritvan päivän golf -parikisa, jonne sai ottaa myös miehen mukaan kokeilemaan pelimuodon vaihtumista kesken kisan. Toista kertaa pelatun naisten värikisan osallistujamäärää verotti aikamoinen sadekeli, mutta pelaaminen erivärisiltä tiibokseilta oli jälleen mielenkiintoista vaihtelua. Ystävyysotteluista 17. Laatu Lady Golf pelattiin Aulangolla, jossa kiertopalkintopokaali kävi vain kääntymässä palaten mukanamme takaisin Hyvinkäälle. Sen sijaan Messilässä jouduimme tyytymään kakkosijaan. Ensi vuonna molemmissa ystävyysotteluissa meillä onkin kotikenttäetu. Naisten perinteisesti järjestämä Eeva & 2 Aatamia pelattiin teemalla Ranska ja olympialaiset. Peliä pitkitti huomattavasti aikamoinen ukkosmyrsky pariinkin otteeseen, mutta tunnelma klubilla oli iloinen sään paranemista odotellessa. Naisten kauden huipennuksena pelattiin syyskuun alussa jo 23. Joutsen Ladies Open.

Muista tapahtumista mainittakoon heinäkuun lopun helteissä järjestetty yön yli -kesäretki Vierumäelle, jossa 15 naisten porukalla pelasimme molemmat kentät eli Classicin ja Cooken. Ainakin mukana olleet pitivät retkeä kesän parhaana naisten tapahtumana. Ensi vuoden retkikohde on jo mietinnässä.

Tapaamisen ohjelmassa oli tietysti myös palkintojenjako. Naisten Shootout pelattiin elokuussa ja pallolaatikot ojennettiin A-sarjan voittajalle Tiina Lundgrenille sekä B-sarjan voittajalle Teija Kaukosalmi-Virtaselle. Viikkokisassa palattiin muutaman vuoden takaiseen järjestelmään, jossa kokonaistulos ratkeaa neljän parhaan viikkokisan keskiarvon ja finaalin tuloksen summan perusteella. Finaaliin osallistumisoikeus oli 19 pelaajalla, joista 11 oli mukana finaalissa. Lähtötilanteessa varsin monella oli mahdollisuus voittoon, koska erot olivat pieniä. Palkinnoille pääsivät finaalissa kovan loppukirin ottanut Seija Yli-Rekola (39,25+36=75,25 pistettä), kakkossijansa säilyttänyt Anitta Niemelä (41,50+33=74,50 p) sekä kolmossijaansa menestyksellä puolustanut Anne Oksanen (40,75+30=70,75 p). Parhaan scratch-tuloksen 85 lyöntiä tekivät Mervi Linnermo, Leena Eskola ja Anitta Niemelä, joista Mervin toiseksi paras tulos oli muita parempi. Parhaan yksittäisen pb-tuloksen erikoispalkinnon ansaitsi Tarja Nikula 47 pisteen kierroksella. Parhaan eclectic-tuloksen 68 lyöntiä tehneenä palkittiin Riitta Teiniranta. Lisäksi pienellä erikoispalkinnolla huomioitiin viikkokisassa hole-in-one-tulokset ykkösväylällä tehneet Mervi Linnermo ja Riitta Teiniranta. Kannustuspalkinto ojennettiin yli 36 tasoituksella pelaaville tarkoitetun 9 väylän kisaa aktiivisimmin pelanneelle Mia Borgenströmille. Aplodit annettiin myös naisten lyöntipelimestaruutensa uusineelle Oona Nousiaiselle sekä reikäpelimestarille Tarja Lähteiselle.

Kun menneet oli muisteltu, siirryttiin ideoimaan tulevaa. Keskustelu pöytäryhmissä kävi vilkkaana ja naistoimikunta sai hyviä eväitä talven ja ensi kesän tapahtumien suunnitteluun. Tulevasta kerromme tarkemmin, kunhan toimikunta on kokoontunut ensimmäisen kerran uudella kokoonpanolla. Keväältä siirtynyt vierailu Joutsen Finlandille on ohjelmassa todennäköisesti marraskuussa. Selvää on, että Hyvigolfin talvihalli tulee tarjoamaan aivan eri tasoiset mahdollisuudet yhdessäololle, tapaamisille ja myös golfin pelaamiselle talven aikana.

Jäsenten valinta naistoimikuntaan sujui myös sutjakkaasti. Kaikki tänä vuonna mukana olleet olivat halukkaita jatkamaan ja vahvistukseksi saatiin uusina jäseninä Anne Oksanen ja Leena Eskola. Kiitos tämän vuoden toimikunnalle (Kirsi Hirvonen, Tuija Järvinen, Hannele Koskenkorva, Mervi Linnermo, Anitta Niemelä ja Tarina Viita-aho) sekä tervetuloa mukaan Anne ja Leena!

Tapaaminen huipentui Kaikki voittavat -arvontaan, jossa palkintopöytä oikein notkui valinnan varaa. Kiitos kaikille palkintoja tuoneille ja toivottavasti jokainen löysi jotain mieluista tai hyödyllistä mukaan otettavaa.

Kiitos kaikille golfnaisille kesästä ja nähdään pian talvikauden tapahtumissa!

Tiina Lundgren, ladykapteeni