Palvelunumero
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Näin Kesäpäivän golfvieraat: ” Hyvigolf on upea kenttä ”

Tiistaiaamuna Hyvigolfin klubitalo ympäristöineen täyttyi heti kahdeksan jälkeen viihdeorkesteri Vivan säveliin, hetkeä myöhemmin enenevään iloiseen puheensorinaan, nauruun ja halauksiin. Suomen Golfseniorit näet kokoontuivat Hyvinkäälle viettämään tämän kesän toista Kesäpäiväänsä. Kaukaisimmat golfvieraat olivat saapuneet Kalajoelta ja Kokkolasta.


Säätiedot olivat uhkailleet Hyvinkäälle täksi päiväksi sadetta ja ukkosta. Alkuinfossa kello 8.30 taivas oli pilvien peitossa, ukkospilvet olivat nousussa lännen suunnalta, mutta kello 9 väylien täyttyessä pelaajista pilvet häipyivät ja seuraavat viisi tuntia nautittiin sateettomasta lämpimästä kesäsäästä.
Näin golfvieraita kohdellaan Hyvinkäällä!

kuva 1

Kunnon orkesteri vastaanotti golfvieraat aamulla. Kierroksen jälkeen orkka tahditti ruokailua.

Tapahtumaan oli ennakkoilmoittautunut reilut 100 golfaria, mutta sadeuhka oli säikytellyt yksiä ja terveyshaitat toisia, kentälle lähti 93 pelaajaa. Alkuinfossaan Suomen Golfseniorien puheenjohtaja Pertti Raimiala kyllä painotti suorittaneensa vielä tiistaiaamuna omat rituaalinsa sateen karkottamiseksi, joten kukaties hänelle tulee jatkossa kysyntää myös tällä saralla.

kuva 2

Hyvigolfin toimitusjohtaja Mika Nieminen (vas.) ja Suomen Golfseniorien puheenjotaja Pertti Raimiala suorittivat Kesäpäivän avauksen.

Viisituntisen kentällä voi tiivistettynä jakaa neljään-viiteen päälohkoon, se oli joko totista tai puolitotista golfia, se oli golftuttujen tapaamista, se oli uusiin golfkasvoihin tutustumista, se oli seniorigolfareiden kesäinen stressitön nautinto. Pelikierroksen jälkeen ruokailtiin yhdessä ravintola Golffarin herkullisesta buffetpöydästä ja lopuksi oli tietysti ruhtinaallinen palkintojen jako päivän onnistuneimmin pelanneille. Ja hieman onnea tiistain kierros vaatikin – kiitos reippaan tuulen ja vielä reippaampien tuulenpuuskien. Ykkösväylä tapahtumineen kertoo ehkä parhaiten pelioloista. Jopa iso osa Hyvinkään omista pelaajistakin oli avauslyönneissään tällä väylällä vaikeuksissa, niin rajuna puhurit tarttuivat palloon.

kuva 3

93 seniorigolfaria eri puolilta Etelä- ja Keski-Suomea oli kuullut Kesäpäivä-kutsun.

Totuuden nimissä kyllä hyvinkääläisten kenttäetu silti näkyi lopputuloksissa, tuulella tai ilman. Hyvigolfista oli kentällä 25 pelaajaa 93:sta, mutta hyvinkääläiset muodostivat silti enemmistön kisan palkituista. Parhaan scr-tuloksen miehissä pelasi Matti Kettunen HyG, 84 lyöntiä. Naisten vastaavan sarjan paras oli Anja Huhtamäki HyG 93 lyönnillä. Lähimmäs lippua väylällä 1 löi Hyvinkään Eija Rantanen, vain 15 cm reiästä. Pisimmän draivin löi naisista Tiina Fonsen-Lehtonen KGV, miesten kaksi pisintä draivia löi SGS:n hallitusjäsen, joten se palkinto arvottiin lukuisien muiden arvontapalkintojen joukossa.

Pistebogikilpailussa ykkönen oli Jarmo Turunen HyG, 35 pistettä, kakkosena Matti Kettunen HyG, kolmosena Heikki Koski HGK 35 ja neljäntenä Olli Penttilä KyG 35 pistettä, näiden neljän järjestys ratkesi tasoituksien mukaan. Sarjan viides oli Pentti Jokinen HyG 34 ja kuudes Rauno Saarinen LoG 34 pistettä.
Naisten hcp-sarjan ykkönen oli Helena Lappalainen KlG 34 pisteellä, kakkonen Anneli Lindfors NKG 33 p ja kolmosena Pirjo Hörkkö HyG 32 p. Seuraavina Eija Kakko HyG 31 p, Susanna Saarinen PGH 31 p ja Pirjo Virtanen HyG 29 p. Vierailta Hyvigolf sai kiitoksia, runsaita kiitoksia. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa huomioiden aluspäivien ja -vuorokauden kelit eli kenttähenkilöstö oli tehnyt upeaa jälkeä. Kaikki kentällä, toimistossa ja ravintolassa pelasi niinkuin pitääkin, ruoka oli suussa sulavan hyvää ja kakkukahvien lisäjälkiruokana oli elävän orkesterin musisointi niin ennen kentälle menoa kuin koko ruokailun ajan.
Naisten hcp-sarjan voittanut Helena Lappalainen kiitteli puheenvuorossaan Hyvinkään kenttäkokonaisuutta vuolain sanoin nostaen esiin kenttäprofiilin, väylien pituudet sekä monet sellaiset yksityiskohdat, joita hän muillakin kentillä tahtoisi nähdä.
– Tämä oli upea kokemus, hän totesi.

LP

kuva 4

Matti Kettunen Hyvinkäältä (vas.), Pekka Karvonen IGS, Jaakko Eklund PGC  ja Esko Klemola LPG avausvuoroaan odottaen ja tuoreita kuulumisia vaihtaen.

kuva 5

Ukkosrintama kyllä uhkasi Kesäpäiviä, mutta muutti suuntaansa.

kuva 6

Näin lähtee tarkka lyönti. Eija Rantanen löi ykkösväylän avauksensa 15 senttiin reiästä.

kuva 7

Pentti Räsänen, SHG, tutkailee tuulen suuntaa ja pohtii lyöntivoimaa ykkösellä.

kuva 8

Ja kuten kuva kertoo, puuskissa oli tiistaina tehoa. Tuntui kuin seinään löisi, totesi eräs pelaajista.

kuva 9

Vellamo Toivonen, Kurk, Pertti Hörkkö, HyG ja Olli Penttilä KyG ykkösen tuuleen avaamista suunnittelemassa.

kuva 10

Anneli Lindfors, NGK ja Leena Kallio, PGH todistavat ilmeillään mikä nautinto golf onkaan.

kuva 11

Tarmo Heikkinen HyG ja ykkösen avaus. Tänään tuuli teki pienen tepposen.

kuva 12

Tiistain ehkä tyypillisin kuva tuuliselta ykkösväylältä. Avauksen jälkeen ryhmä greenin eturinteessä.

kuva 13

Joku on aina nopein. Tiistaina Rauno Saarinen, LoG toi kortin ensimmäisenä. Täysin epävirallinen aika 4 t 17 min.

kuva 14

Kari Toikka, HyG ja Susanna Saarinen, PGH tuloskorttejaan allekirjoittamassa.

kuva 15

Hyvä kierros palkitaan hyvällä ruoalla!

kuva 16

Kun pelaa hyvin, on aina mukavampi olla. Anja Huhtamäki (vas.) HyG voitti naisten scr-sarjan. Erja Rantanen löi ykkösen avauksen 15 sentin päähän kupista ja palkinto kotiin.

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

hyg eb 1 2017

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit estrella 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit 10
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit 03
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit 06
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit akasten 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270