Palvelunumero
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Jouni Eloranta Shoot Outin voittoon

Perinteinen Shoot-out pelattiin lauantaina aurinkoisessa, mutta hieman tuulisessa säässä. Kilpailua oli sen verran muutettu, että yli 9.5 tasoituksella pelaaville oli oma harrastesarja. Varsinaisen kilpasarjan karsintaan osallistui 31 pelaajaa ja harrastesarjan 16 pelaajaa. Molempien sarjojen karsinnat pelattiin väylillä 15,16 ja 1-8. Kilpasarjasta finaaliin pääsi 9 ja harrastesarjasta 6 pelaajaa.

Kilpasarjan karsinnan parhaan tuloksen pelasi Mikko Viremo 39 lyönnillä, toisena oli Atte Siijärvi, 41 lyöntiä, ja seitsemällä seuraavalla pelaajalla tulos oli 43 ja he olivat Antti Seppänen, Aulis Lehtinen, Jouni Eloranta, Santtu Eskola, Mikko Vaaralahti, Sami Santala ja Henrik Honkalehto.

Kilpailu jatkui välittömästi väylältä 9, ja siinä kaikki onnistuivat avauksissaan jotakuinkin hyvin, mutta lähestymislyönneissä nähtiin jo hieman enemmän hajontaa ja greeniosumia oli vain muutama. Lopulta 5 pelaajaa teki bogeyn ja heidän välillään käytiin uusinta (nosto bunkkerin yli lipulle). Uusinta meni hyvin tiukoille, sillä kilpailunjohtaja Marko Paski joutui turvautumaan mittanauhaan arvioidessaan Sami Santalan ja Mikko Vaaralahden lyöntejä. Lopulta Samin pallo oli 4 cm lähempänä lippua ja Mikko Vaaralahden kohtalona oli pudota ensimmäisenä.

Kymppiväylällä tuuli näytti hieman vaikuttavan avauksiin ja esimerkiksi Sami Santala oli ihmeissään, kun lyönti jäi reilun 20 metriä lyhyeksi. Bogeyn tehneet uusivat ja tällä kertaa lyötiin greenibunkkerista. Aulis Lehtinen nosti ensimmäisenä pallonsa greenille, sitten Atte Siijärvi jätti omansa lyhyeksi ja pallo tuli niukasti foregreenille ja Atte oli jo pakkaamassa mailojaan, mutta Mikko Viremo epäonnistui hänkin ja pallo jäi bunkkerin etuseinän heinikkoon. Näin Mikko putosi seuraavana. Väylällä 11 kaikki olivat kahdella lyönnillä montun pohjalla, mutta lähestymisissä saatiin jo hieman hajontaa aikaiseksi. Lopulta uusintaan bogeylla joutuivat Sami Santala, Henrik Honkalehto ja Antti Seppänen. Tällä kertaa uusinnassa putattiin ja heikoimmin puttasi Sami Santala ja hänen kisansa päättyi siihen.

Väylälle 12 kaikki tekivät varman parin ja käytiin 6 miehen uusinta. Siinä chipattiin nyppylän päältä. Ensimmäisen heikon chipin teki Atte Siijärvi, pallon jäädessä reilut 5 m lyhyeksi. Henrik Honkalehto pisti pelin jännäksi, kun hänelläkin lyönti epäonnistui, mutta se rullasi noin 3 cm Aten pallon ohi ja Henrik jatkoi kilpailua, Atte Siijärven siirtyessä kannustusjoukkoihin.

Väylällä 13 saatiin jo hieman ohjelmaa. Avaukset menivät kaikilla väylälle, mutta sitten palloja lyötiin pitkäksi ja lyhyeksi, toki pari palloa saatiin viheriöllekin. Onnekkain oli Henrik Honkalehto, jonka lyhyeksi jäänyt lyönti pomppasi vesiesteen rantakivestä foregreenille. Putoajan kohtalon koki tällä kertaa Aulis Lehtinen, joka kertoi arvioineensa toisessa lyönnissä tuulen ihan pieleen, kun edellinen lyöjä oli sitä ennen lyönyt omansa pitkäksi.

Seuraavana mentiin väylälle 14 ja siinä ei greenihaarukkaa tarvittu Seppäsen ollessa bunkkerissa ja muiden kolmen takana tai hieman oikealla. Lopulta Seppäselle sekä Eskolalle bogeyt ja herrat uusivat greenin takarinteestä. Nyt oli Santtu Eskolan vuoro epäonnistua. Jäljellä oli enää 3 pelaajaa ja 2 väylää. Seitsemällätoista Antti Seppänen löi toisen lyöntinsä veteen ja kun dropin jälkeinenkään lyönti ei osunut greeniin niin viimeiselle tiille jatkoivat Jouni Eloranta ja Henrik Honkalehto.

Viimeisellä väylällä Jouni osui väylään, mutta Henrikin pallo painui melko huonoon makuuseen apiloiden joukkoon. Henrikin toinen lyönti onnistui kuitenkin ihan hyvin ja lopulta molemmille tulokseksi par. Näin finalistit kuskattiin autoilla takaisin 18. väylän tiille. Jounin pallo oli avauksen jälkeen hieman raffin puolella, Henrikin pallo meni tiiltä suoraan reilusti pitkäksi märkään raffiin, eikä palloa löydetty, vaikka linja oli hyvin tiedossa. Ilmeisesti pallo oli painautunut kokonaan maahan, näin Henrik takaisin tiille ja uutta palloa ilmaan. Tuloksena oli tupla ja Jouni Elorannan tehdessä varman bogeyn oli Shoot-out 2016 ratkennut.

Välittömästi kilpailun jälkeen suoritettiin palkintojenjako Golf Centerin Marko Paskin johdolla. Marko kiitti osallistujia mielenkiintoisesta ja hyvätasoisesta kilpailusta, vaikkei kilpailussa tehtykään yhtään birdietä. Ensin jaettiin karsinnan aikana pidettyjen erikoiskilpailujen palkinnot. Pisimmän draivin löi Jari Rouvinen ja lähimmäksi lippua Henrik Honkalehto. Seuraavaksi jaettiin harrastajasarjan palkinnot ja siinä voiton vei Pasi Niittukari, toisena oli Lassi Lehtomäki ja kolmantena Topi Naamanka. Kilpasarjassa kolme parasta olivat siis Jouni Eloranta, Henrik Honkalehto ja Antti Seppänen.

Jouni Eloranta kiitti voittopuheessaan Golf Centeriä, kisaporukkaa ja pahoitteli Henrikiä huonosta tuurista uusintaväylällä. Jouni totesi kilpailun olevan kesän kohokohta, jota joka vuosi odottaa. Henrik ei ollut harmissaan pallon katoamisesta ja totesi olleensa itse onnekas mm. 13. väylällä. Lopuksi Topi Naamanka kiitteli järjestäjiä uudistuneesta kilpailumuodosta, eli mukaan otetusta harrastajasarjasta ja vaikkei se vielä kerännytkään sankkoja joukkoja mukaan, näki  Topi sen olevan hyvä lisä varsinaisen Shoot-outin rinnalle.

Alla muutama kuva kilpailusta sekä tässä linkki kuvagalleriaan

 

Kuvassa Harraste-sarjan Shootout-osuudelle päässeet kilpailijat vasemmalta Topi Naamanka, Kari Petäjä, Pasi Niittukari, Lassi Lehtomäki, Mikko Kiuru sekä Matti Kettunen.

 

Kuvassa Kilpa-sarjan Shootout-osuudelle mukaan päässeet kilpailijat vasemmalta Antti Seppänen, Henrik Honkalehto, Atte Siijärvi, Santtu Eskola, Mikko Viremo, Sami Santala, Mikko Vaaralahti, Jouni Eloranta sekä Aulis Lehtinen.

Kuvassa Harraste-sarjan kolme finalistia Lassi Lehtomäki, Pasi Niittukari sekä kapteeni Topi Naamanka.

 Kuvassa vasemmalla Kilpa-sarjan voittaja Jouni Eloranta ja Golf Centerin toimitusjohtaja Marko Paski.

Kilpa-sarjan tulosluettelo:

1. Jouni Eloranta

2. Henrik Honkalehto

3. Antti Seppänen

4. Santtu Eskola

5. Aulis Lehtinen

6. Atte Siijärvi

7. Sami Santala

8. Mikko Viremo

9. Mikko Vaaralahti

Harraste-sarjan tulosluettelo

1. Pasi Niittukari

2. Lassi Lehtomäki

3. Topi Naamanka

4. Matti Kettunen

5. Mikko Kiuru

6. Kari Petäjä

 

-Mike Holopainen

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

hyg eb 1 2017

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit estrella 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit 10
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit 03
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit 06
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit akasten 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270