Palvelunumero
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Kaksi Santalaa – neljä mestaruutta

Hyvinkään Golfseuran mestaruuskilpailut 2016

Viikonloppuna kisattujen mestisten kaksi ensimmäistä kierrosta pelattiin lauantaina 6.8. Mestaruuksista pelattiin sekä tasoituksellisessa että tasoituksettomassa lyöntipelissä. Miesten puolelta haluttua titteliä lähti saalistamaan 64 pelaajaa ja naisissa 13 pelaajaa. Myös juniorit kisasivat omissa sarjoissaan. Kahden kierroksen jälkeen miehistä 33 starttasi sunnuntai-aamuna viimeiselle kierrokselle, naisista 10.

Uusi sukupolvi nousi haastajaksi
Sami Santalan upea lauantain ensimmäinen kisakierros tuloksella -2 kertoi uuden sukupolven noususta haastamaan vanhoja mestareita. Eikä toinenkaan kierros huonosti mennyt, vaikka kaatosade keskeytti kisan tunniksi ja teki varsinkin puttaamisen haastavaksi. Sami pelasi kentän par-tulokseen 72 ja lähti kolmanteen päivään kärkipaikalta tehtyään 8 lyönnin kaulan seuraavaan.

Ensimmäisen päivän jälkeen kakkosena ollut Pekka Tamminen (-1) ei onnistunut toisella kierroksella, vaan pelasi 11 lyöntiä ensimmäistä enemmän. Viidenneltä sijalta sunnuntaina startannut Tamminen aikoi vielä haastaa kärkikolmikkoa. Santtu Eskola pelasi nousujohteisesti, 76 ja 74, ja lähti sunnuntaille kirkas tavoite mielessään, mutta ei saanut peliään käyntiin. Janne Linnermo pelasi tasaista kisaa, 76-76, ja starttasi viimeiselle kierrokselle kolmannelta sijalta. Jari Rouvinenkin oli vielä kärkikolmikkoa haastamassa ja lähti sunnuntain kierrokselle neljänneltä sijalta (74-79). Eikä lauantai-iltana voinut unohtaa toistakaan uuden sukupolven kisaajaa, Jori Tulkkia, joka oli kahden kierroksen jälkeen kuudentena (76-78).

Ratkaisujen päivä sunnuntai
Sunnuntaina pelattiin tuloslistan mukaan käännetyssä järjestyksessä, eli kahden kierroksen jälkeen parhaat lähtivät kentälle viimeisinä. Miesten puolella viimeisessä lähtöryhmässä pelasivat Sami Santala, Santtu Eskola ja Janne Linnermo. Heidän edellään kisasi tuloslistan seuraava kolmikko, Jari Rouvinen, Pekka Tamminen ja Jori Tulkki. Kisarupeama alkoi jo muutamilla tuntua jäsenissä, mutta Sami Santalaa ei ainakaan asenteen puutteesta voinut sunnuntai-aamuna moittia, sillä hän tiedusteli ennen kisaa kenttäennätystä ja mestisten kenttäennätystä omaksi tavoitteekseen.

Samin etuysi sujui +5 vauhdissa, jolloin Janne huomasi tilaisuutensa ja pyrki tosissaan haastamaan 18-vuotiasta peluria. Samin etumatka oli siis kutistunut kolmeen, mutta se ei nuoreen mieheen vaikuttanut. Väylän 13 birkku ja 14 par-tulos saivat hänet ensimmäisen kerran uskomaan mestaruuteen. Jannen 5 birkkua ei tänään riittänyt voittoon, mutta tyylikäs kakkossija sillä saavutettiin. Kolmanneksi nousi Pekka Tamminen, neljänneksi Jari Rouvinen Santtu Eskolan taivuttua viidenneksi.

HyGmestisM

Keskellä voittaja ja seuran mestari, Sami Santala, oikealla toiseksi tullut Janne Linnermo ja vasemmalla kisan kolmas, Pekka Tamminen.

1. Sami Santala – 70 – 72 – 78 ≈ 220
2. Janne Linnermo – 76 – 76 – 72 ≈ 224
3. Pekka Tamminen – 71 – 82 – 75 = 228
Sami Santala voitti myös miesten hcp-sarjan.

Voittopuheessaan Sami totesi kisan voiton olleen hänen koko peliuransa ensimmäinen lyöntipelissä ja maistui siksi erityisen hyvältä. – Tämä antaa uutta potkua myös muihin tuleviin kisoihin, joista ensimmäinen on 18.8. alkava Erkko Trophy Talissa. Sami kiitti kaikkia paikallaolijoita, – On hienoa voittaa kisa yleisön ja pelikavereiden edessä. Kiitos myös erinomaisista kisajärjestelyistä, hän lisäsi ja sai raikuvat aplodit voittopuheelleen.

Naisten kisassa tutut kärkinimet
Ensimmäisen kierroksen jälkeen lauantaina kisan kärjessä olivat tasatuloksella Kristiina Junni ja Sini Santala, 86 lyöntiä molemmilla. Vain lyönnin päässä kolmantena kisasi Milla Honka ja neljäntenä Anja Huhtamäki tuloksella 89. Naiset starttasivat viimeiselle kierrokselle sunnuntaina miesten perään klo 10.10 alkaen.

Naisten kisa oli lopulta kahden lahjakkaan nuoren naisen mittelö. Lahjakkaan siitä syystä, että kakkoseksi tulleelle kisa oli vasta kauden neljäs kierros ja voittaja kertoi ettei ollut ehtinyt harjoitella eikä pelata opiskeluun liittyvän työharjoittelun johdosta. Moninkertainen voittaja Kristiina Junni jätettiin tällä kertaa kolmanneksi tuloksella 176 (86-90). Toiseksi sijoittui hyvin pelannut Milla Honka, 170 lyöntiä (87-83). Voittajan sukunimi on Santala ja etunimi Sini, tuloksella 163 (86-77). Sinille naisten mestaruus oli toinen peräkkäin. Sini kertoi uskoneensa voittoon vasta väylällä 16, jossa pahimmalle kilpakumppanille kirjattiin tupla. 17-vuotias Sini voitti myös junioreiden scr-mestaruuden. Naisten hcp-mestaruuden voitti Anja Huhtamäki.

 

HyGMestisN

Kristiina Junni (vas.) oli kolmas, Sini Santala mestari ja Milla Honka toinen.

HyG Juniorimestaruus 2016  SCR
1. Santala Sini, 86 (Sininen Tii)
2. Huupponen Aksu, 98
3. Linnermo Elias, 99
4. Linnermo Oliver, 99
5. Sauren Saara, 107
 
HyG Juniorimestaruus 2016 HCP
1. Linnermo Elias, 69
2. Sauren Saara, 74
3. Linnermo Oliver, 76
4. Santala Sini, 79
5. Huupponen Aksu, 83

SiniSamiS2

Santalan perheeseen meni siis neljä seuran mestaruutta. Isä Tapsa ei tule tätä kestämään, vaan halkeaa todennäköisesti ylpeydestä. Onnittelut vielä kerran kaikille voittajille koko yhteisömme puolesta.

Lisää kisakuvia myöhemmin HyGin kuvagalleriassa!

JR

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

hyg eb 1 2017

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit estrella 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit 10
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit 03
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit 06
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit akasten 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270