Palvelunumero
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Inside the Ropes - Tapsa Kiinassa

Ti 25.4.

Perille päästy ja pari päivää jo tiukkaa tekemistäkin takana.... ja yrityksiä kiertää paikallinen sensuuri facebookin ja esim Googlen käytön osalta, kun ei oikein edes VPN tahdo siihen auttaa... mutta asiaan ja tapahtumiin.

Sunnuntaina illalla klo 18.20 lähtivät sinivalkoiset siivet viemään ukkoa Pekingiin ja perillä paikallista aikaa aamulla 7 paikkeilla. Janne oli jo ehtinyt kentällä aamukahvit ottaa ja seuraavaksi taksikyyti hotellille, koska järjestäjien kyyti olisi lähtenyt vasta 4 tunnin päästä. Ylimääräisten tavaroiden jättö hotellille ja saman tien kentälle työn merkeissä. Hieman lyömistä ja sitten kiertämään takaysi ja takaisin rangelle vielä iltatreenin merkeissä. Bussikyyti hotellille ja iltaruoka, jonka jälkeen vihdoin 36 tunnin valvomisen ja pitkän työpäivän jälkeen unille.

Tiistaina tiivis työtahti jatkui ja vaikka alkujaan oli aamulla muiden suomalaisten kanssa puhetta muurille menosta tänään, ei siihen aikaa jäänyt. Aamulla klo 8 kentälle aamiaiselle, treenit ja pelaamaan etuysi, lounaalle ja takalenkki vielä päälle. Niin sitä sitten huomataankin kellon olevan 6 illalla ja aika palata majapaikkaan.

Mutta miltä touhu sitten näyttää näin ensikertalaisen silmin. Sanalla sanoen, loistavalta. Pelaajista ja cädeistä huolehditaan erittäin hyvin ja kun katsoo rakentumassa olevaa kokonaisuutta, ymmärtää kyseessä olevan varsin suuren tapahtuman. Tienvarsien lyhtypylväitä koristavat kilometrien matkalta eri pelaajien kuvat ja kisan mainokset, pääsponsorin vip-katsomo alkaa olla valmis ja muita telttoja pystytettään kovalla vauhdilla. Rangella vieressä lyömässä edellisen viikon voittaja ja kasapäin muita menestyjiä, ilman että kukaan herättää tai kiinnittää kenenkään huomiota, ukot ovat vain töissä ja toisaalta nauttimassa hyvästä kisasta.

Kenttä itsessään on varsin mielenkiintoinen ja vaihteleva. Mittaakin on takatiiltä riittävästi ja lähestymisiin on jouduttu kaivamaan joillain väylillä jopa rautoja 6/7, joskin Jannen draivipituudella suurimmalla osalla väylistä wedge riittää. Griinit ovat erittäin muodokkaat ja oikeastaan lipunpaikkojen löytäminen on järjestäjälle melkoinen haaste ja kovin nopeiksi näitä ei edes voi laittaa. Tänään harkkarundilla Blake Snyderin bägiä tällä viikolla kantava Simon Dysonin vakicädi totesi, että hänen 27 vuotta kestäneellä urallaan nämä ovat hölmöimmät griinit mitä on nähnyt. Noh.. pitää sitten vaan lyödä oikealle puolelle lippua.

Huomenna kentälle ei asiaa Pro Amin vuoksi, eli käytetään aamupäivä harjoitteluun ja lounaan jälkeen painellaan se muuri katsomaan hieman lähempää, vaikka se jo kentältä on etäällä nähtykin. Torstaina alkaa itse turnaus ja meillä startti 13.20 ( 8.20 suomen aikaa)  ja perjantaina 8.20(3.20) 

Ma 17.4.

Liki 25 vuotta valmennusta on tuonut kasapäin pettymyksiä ja vastapainoksi aina niitä suuria ilon päiviä, joiden kautta jaksaa taas ponnistella eteenpäin. Eräs tällainen suuri ilon päivä oli itselleni 24.2.2017, kun pitkäaikainen valmennettavani ja tuttuna näkynä kentällämmekin harjoittelun merkeissä viihtyvä Janne Kaske saavutti Hong Kongissa pelatuissa karsinnoissa jaetun kakkostilan ja siten uransa ensimmäisen osanoton Eurooppa Tourin kisaan, Volvo China Openiin 27-30.4.

Vaikka oma kassa oli kuivissa talven jäljiltä, ei kovin montaa hetkeä mennyt kun päätös oli tehty tuonne paikanpäälle lähtemisestä ja Jannelle onnittelujen seassa viestinä laitettu. Hetken päästä tuli vastauksena kysymys ”Otatko bägin kantoon myös”  Tuota ei tarvinnut senkään vertaa miettiä, vaan ilmoitin että ilomielin myös tuon tehtävän hoidan. Pelaajia on tullut cädin roolissa auteltua CT:llä ja karsinnoissa pienempien kisojen ohella, mutta pääkiertueella ja vieläpä noin isossa kisassa esiintyminen on uusi kokemus.

Niinpä jokunen tunti tuon jälkeen, oli lennot varattu ja hotelli ensimmäiseksi yöksi viisumimääräysten vuoksi, uusi passi tilattu ja viisumihakemus täytetty. Viisumin hakeminen oli jo sinänsä mielenkiintoinen kokemus, kun sen hoitaa henkilökohtaisella käynnillä Kiinan lähetystössä, jossa palvelua tuon osalta on saatavilla peri tuntia päivässä yhden virkailijan toimesta. Voin kertoa, että oli tuossa pienessä toimistossa jokunen muukin jonottamassa :)

Reisuun siis sinivalkoisin siivin kohti Pekingiä 23.4. illalla ja perillä pitäisi aikataulun mukaan olla maanantaina aamulla 6.55  vajaan 8 tunnin lennon päätteeksi. Janne lentelee samoihin aikoihin Bangkokista ja sitten lähdetään seikkailemaan kohti Topwinin kenttää  http://www.volvoingolf.com/en/content/host-venue-2 ja majapaikkaa, joka vielä on avoin, mutta selviää kun järjestäjä nuo sopimushotellit ilmoittaa.

Maanantaina kevyt treenipäivä ja itse käynen kentän kertaalleen kävelemässä läpi ihan yleiskuvan saadakseni ja hieman paikkoja nuotteihin merkkaillen. Tiistaina 18r harjoituskierros ja keskiviikko jälleen vain harjoittelulle varattuna, joskin varmaan itse vielä tiettyjä paikkoja käyn kentältä kävellen katsomassa ja nuotteja tarkentamassa.

Itse kisa alkaa torstaina ja varsin nimekäs kaarti pelaajia näyttää olevan mukana, muista suomalaisista myös Mikot Ilonen ja Korhonen. Muutenkin kasassa on todella kova field, johon esim vuoden 2016 rahalistan 78. on vielä varalla.  http://www.europeantour.com/europeantour/season=2017/tournamentid=2017034/teetimes/index.html

Tarkoituksena on kirjoittaa tänne seuran sivuille itse kisaviikon tapahtumista päivittäiset kertomukset ja ehkä vähän ennakkotunnelmiakin ennen matkaa jos jotain kerrottavaa syntyy. Pysykääpä siis kuulolla ja toivotaan että nettiyhteydet Kiinasta tuon tiedottamisen mahdollistavat.

Tapsa

Tapsa 1

Tapsa 4

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

hyg eb 1 2017

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit estrella 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit 10
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit 03
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit 06
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit akasten 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270