Palvelunumero
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Tapsa Kiinassa – Inside the ropes – osa 5, perjantai

Kisa ohi, työt jatkuvat.

 Olipa päivä...jos joskus on vuoristorataa, niin tänään.  Hienosti liikkeelle ja heti ensimmäisellä griinillä hyvä yritys 3m päästä, toisella hieman pidempi aivan viereen. Kolmannella lipun mitassa ja lähellä, hieman griinin ulkopuolella ja helposta paikasta turha bogi, joka kuitenkin paikattiin seuraavan bäylän birkulla, kuten myös seuraavan, eli tässä vaiheessa tilanne loistava -3 total ja raikkaasti rajan sisällä. Seuraavalla lyhyellä kolmosella pallo taas pakittaa liikkaa ja edessä eilisen tapaan pitkä putti takalipulle... ja kolme. Kuten myös seuraavalla helpohkosta paikasta kolme ja hetkessä ollaankin taas cutin rajalla, joskin vielä oikealla puolella. Kasilla hyvä birdie ja kympillä hyvä 5m putti sisään ja taas tilanteeseen -2, pelin osoittaessa merkkejä, että maaliin tullaan noin -5 vauhtia.

 Seuraavilla kahdella hukataan mainiot paikat ja varsinkin 12 tuskaillaan ryhmän muiden pelaajien hitautta ja koitetaan pitää itse vauhtia kun rakoa edellämeneviin on jo syntynyt. Tämän on huomannut jo tuomarikin ja ilmoittaa ryhmän olevan ”under monitoring” eli jokaisen pelaajan valmistautuminen kellotetaan ja lyöntiin saa käyttää aikaa 40s. Meille pahimpaan paikkaan tuo, kun ensimmäisenä vuorossa vaikealla kolkilla, jossa vielä tuulen pyörimisen vuoksi joudutaan mailaa vähän arpomaan. Ja niinpä sieltä tulee ilmoitus, että bad time merkintä, joka ei sinänsä tarkoita tulokseen vielä mitään, mutta voidaan rinnastaa varoitukseen, että seuraavasta tulee jo sitten ylimääräistä korttiinkin ja saatteena 3000€ sakko. Seurauksena tuosta alkaa sitten ylimääräinen kiirehtiminen ja tietysti edessä kentän ylivoimaisesti vaikein väylä. Päivän ensimmäinen huono lyönti ja hieman vesiesteen puolelle, löytyy, mutta peli vain poikittain ja vaikka tuolta sitten hyvän saakin lyötyä, löytyy kortista bogi. Vieläkään ei olisi hätää, mutta kiireily jatkuu ja nyt sitten kentän helpoimmalla väylällä hieman vasemmalle pitkään heinään, josta nosto valuu yli griinin ja aika kauaksikin. Toinen bogi peräkkäin korttiin ja ollaan tilanteessa, joka ei edes käynyt mielessä, eli kolme viimeistä on tultava -1 jos jatkoon mielii. 16 vielä selvitettään, 17 jää chipin jälkeen 2m putti, joka kierähtää ja ollaankin jo +1 tilanteessa. Kun viimeiselläkään ei edes birdie uppoa, joudutaan toteamaan kisan päättyvän tällä erää tähän, yhden tai kahden lyönnin erolla.

 Yhteenvedon paikka on myöhemmin, mutta nyt jatketaan töitä täällä. Eilen jo tehtiin kierroksen jälkeen 4 tunnin chippitreeni ja tänään tunteja tulee hieman enemmän chipin ja putin kanssa. Kun sen alueen helpoista virheistä olisi päästy täällä eroon, oltaisiin tänään oltu varsin myöhäisissä lähdöissä, niin käydään nyt työhön, että seuraavissa kisoissa tuo toteutuu. Loppuun vielä Jannen oma varsin oiva toteamus:  ”tämä saattoi kuitenkin olla parasta mitä tällä viikolla voi tapahtua. Pahinta olisi ollut lähteä pois tyytyväisenä ja muutama tonni rahaa taskussa, kun nyt tuli kunnon herätys siitä, että helpot virheet ovat ainoat voittamisen esteet jopa tällä tasolla”

 Niin ja jäähän tässä nyt aikaa sunnuntaina sitten nähdä tuo kielletty kaupunkikin ;)

Torstai

Ensimmäinen kisapäivä takana ja hieman sekalaisin tunnelmin. Hienoa olla cutin sisällä -1 tuloksella, toisaalta rasitteena 4 kolmen putin griiniä ja pari varsin helppoa missattua chippipaikkaa. Päivän kohokohtina ehkäpä tuo väylän 11 griinille 1,5m päähän lipusta lyöty draiva ja upotettu eagle, sekä jälkimmäisellä lenkillä täräytetty 360m draivi. En lähde lukijoita yksityiskohtaisella kierrosanalyysilla rasittamaan, mutta laitan sellaisen tuonne foorumin puolelle ja pysytään täällä yleisemmillä linjoilla.

Cädin päivä alkoi klo 7.30 bussissa, pelaajan vielä tuhisten tyytyväisenä unessa. Aamukahville caddies loungeen turinoimaan jo muutamien tutuksi tulleiden ukkojen kanssa. Melko hämmentävää muuten kokea se, että kun näihin hommiin tänne tulee, ottavat nuo vanhat konkarit vastaan kuin vanhan kaverin ja juttua riittää. Aamiaisen jälkeen kentälle katsomaan hieman muiden pelaamista ja etenkin sitä miten viheriöt ottavat palloa vastaan ja millaisissa paikoissa liput ihan todellisuudessa ovat.

Jannekin oli onneksi herännyt ja saapui tuolla 10.30 kyydillä. Lounas, range, vähän puttia ja chippiä (liian vähän?) ja tiiltä liikkeelle. Heti kylmää vettä niskaan kun avauksessa ollut myötätuuli kääntyikin lähestymisessä vastaiseksi ja pallo 10m lyhyt griinistä. Bogilla pois seuraavalle väylälle ja huima veto veden yli vastatuulessa griille 1,5m lipusta ja eagle sisään. Seuraavana par 5 ja taas ollaan alle aikataulun eli kahdella griinillä... huoh... kolme puttia ja par... melkoista tunteiden vuoristorataa, mutta hyvien suoritusten kautta mieli pysyy tyynenä ja virheet helpompi hyväksyä.

Loppu kierroksesta samanlaista vuoristorataa, kun helpoista paikoista tulee bogeja, joistain vaikeammista birkkuja. Maalissa kuitenkin kortti kertoo tuloksesta -1, jolla jakaa ensimmäisen päivän jälkeen sijaa 41. Huomenna aamuvuoro eli 8.20 startti ja koitetaan hankkia viikonlopuksi myöhemmät lähtöajat, joka järjestyy pelaamalla hyvin.

Niin ja jos joku ihmettelee kun minulla niin pitkiksi päivät venyvät, niin näyttää patchien mukaan olevan monta rooliakin  ;)

tapsa 4 1

tapsa 4 2

tapsa 3 2

Tänään kevyt päivä, vähän lyömistä rangella, välineiden testaamista ja kolmisen tuntia wedgen ja putterin kanssa, eli lounaaseen mennessä päivän työt tehtynä. Käytettävät mailat ja pallot kirjataan tarkoin järjestäjien puolesta ylös varsien ominaisuuksia myöten, tosin tällainen valikoima saattaa kutsua vartta vaihtamaan vielä ennen kisaa

Taululle oli onneksi ilmestynyt, kiitos Ilosen Mikon aktiivisuuden, ilmoitus, että järjestäjä onkin hoitanut matkan muurille bussikuljetuksena ja sinnehän meitä pakkautui kyytiin reilut 20 pelaajaa ja cädiä.  Puolisen tuntia bussissa ja parin lippuluukun kautta köysiradalla korkeuksiin ja itse muurille kiipeämään. Onhan tuo erittäin vaikuttava kokemus, jolle mitkään valokuvat eivät tee oikeutta. No saatiin sentään pari peluria ja Kiinan lippu kuvaan somisteeksi.

tapsa 3 1 

 tapsa 3 4

Kaikkiaan voisi sanoa, että ennakkotunnelmat huoneessa ovat erittäin levolliset ja luottavaiset. Jannelle siinä mielessä hyvä paikka debyyttiin, että Aasian kiertueilta paljon tuttuja mukana, jonka kautta tällainen isompikin kisa menee sinne muiden joukkoon. Nimittäin vaikka ollaan ET:lla ja järjestelyt ovat massiivista tasoa, liki samaa toteutetaan esim Kiinan PGA kiertueella.

Muutamia ajatuksia kentästä tähän loppuun. Ensimmäisenä asiana oikeastaan hyppää esiin väylien leveys, toisena varsin lyhyet ja kevyet raffit. Molemmat ennakoivat kovaa tulostasoa, joskin pituus ja muodokkaat griinit sitä hieman rajoittavat. Kentällä on oikeastaan vain kaksi kahdella lyönnillä tavoitettavaa par 5 väylää, lisäksi 3 perille lyötävissä olevaa nelosta, joista yhdellä tosin riski on kohtuuton hyötyyn nähden.  Vitosista kahdella perille näillä asetuksilla on pelattavissa väylät 8 ja 18, myös 12 kun jossain vaiheessa kisaa käytetään etutiitä. Draivattavia nelosia sitten taas takaysin väylät 11 ja 15, etuysillä hulluuden puuskassa joku voi lähteä myös perille menemään väylää 7, eli noita kannattaa tuloslistalla seurata mielenkiinnolla. Jotain näiden herrojen lyönnistä kertoo se, että tässä väyläoppaan kuvassa näkyvä 251m yli veden ei ole se riski lyötäessä väylää 11 perille, vaan nuo 300m päässä tiistä olevat takapuskat.  

 tapsa 3 6

Huomenna liikkeelle aamusta kevein askelin ja tiiltä palloa ulos klo 13.20 paikallista aikaa.

tapsa 3 5

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

hyg eb 1 2017

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit estrella 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit 10
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit 03
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit 06
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit akasten 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270