Palvelunumero
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Riikan reissu oli seniorien syysherkkua

 PariSohvalla

 

Yhteinen pelivierailu jossain naapurimaassa on ollut jo pitkään HyviGolfin seniorien yksi kauden odotetuimpia nautintoja. Pelaamassa tietysti käydään, mutta kenties tärkein ja arvostetuin retken osa on yhdessäolo – nauttien ja kiireettömästi. Nelipäiväinen retki tehtiin tänä vuonna syyskuun ensimmäisellä viikolla, usein matka on ajoittunut keväälle tai alkukesälle.

Tämänvuotinen reissu suunnattiin Latviaan ja siellä Riikaan. Golfin ohessa tutustuttiin oppaan johdolla tähän monisärmäiseen, historiaa pullistelevaan kaupunkiin. Riikan värikäs ja vaiherikas tarina alkaa arkeologisten löytöjen perusteella jo vuodesta 100, joskin vasta vuonna 1201 se virallistettiin silloisten säädösten mukaiseksi kauppapaikaksi. Vaihtuvien isäntävaltioiden, Puola-Liettua, Saksa, Ruotsi ja Neuvostoliitto, alamaisena vuosisatoja eläneestä kaupungista tuli nykymuotoinen itsenäisen Latvian pääkaupunki 17.9.1991 heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

kuva 08

Riian lukuisat puistot pitävät sisällään paljon pientä, mutta arvokasta ja historiaa avaavaa taidetta.


Tänään tämä kaupunki on upea, vaikkakin väliluku on neuvostoajoista rajusti pudonnut, 30 prosenttia ollen nyt noin 600.000. Riika on nykyään yksi Unescon  maailman perintökohde ja eritoten sen laajaa jugend-arkkitehtuuria pidetään ainutlaatuisena koko maailmassa. Riikalaiset ovat syystäkin ylpeitä kaupungistaan ja tämä myös näkyy, entisöimistöitä kaupunkikuvan kohentamiseksi paiskitaan lujasti. Riikasta muokataan yhä houkuttelevampaa.

 

Noblessa Hyvinkaa banneri 600x100 171117

 

Matkalaisista 19 pelasi, heistä ladyja oli kuusi. Ensimmäinen kierros käytiin Ozo Golfin kentällä. Kun sää vielä sattui olemaan hieman kostea ja tuulinen, kenellekään ei jäänyt epäselväksi mitä links-kenttä -määritelmä arjessa tarkoittaa. Ozon kenttähän on tunnettu myös runsaista vesistään, joten kaikkineen kierros oli riittävän haasteellinen. Mutta onneksi lämpöasteita riitti ja niinpä kierros sujuikin suppeahkon otannan perusteella hymyssä suin. Hieman mukaillun joukkuekisan voittajiksi löivät kvartetti Tuija Vainio, Matti Takala, Markus Peura ja Pertti Raimiala. Hyvänä kakkosena team Helena Hoppu, Anssi Forsblom, Aarne Reiman ja Hannu Heino.

kolmekuvaa

Shamppanjapullo voitosta hymyilyttäisi ketä tahansa. Vainion Tuija voitti naisten kisan, omasta mielestään yllättäen, kuten voittajat yleensä sanovat. (vas.) Lahtisen Matin keskittymistä avausdraiviin. Raimialan Pertti (vas.), Kalmin Juhani ja Rapin Jorma toteavat mailaotteen hyväksi. Taustalla suurta kiinnostusta herättänyt sauna. Noin 7.500 eurolla sellaisen saísi Suomeen kotipihaan pystytettynä. (Oik. ylh.) Ensimmäinen pelikierros läpivietiin hieman koleassa kelissä. Reimanin Aarne vakuutti tällä pukeutumisella selvittävän. (Oik. alh.)


Matkaa alkukesällä suunniteltaessa tarkoitus oli pelata kierros myös peruskorjatulla Jurmalan kentällä, mutta siellä työt olivat yhä pahasti kesken. Niinpä toisena pelipäivänä bussi suuntasikin kaikille uuteen tuttavuuteen – Golf Club Viesturiin. Tämä 9-väyläinen kenttä kierrettiin kahteen otteeseen eikä moitteita kuulunut. Väylät olivat tiiboxista silmäiltynä helppoja, mutta pelattaessa hieman muuta. Kenttä oli yllättävänkin hyväkuntoinen ja haastava, joten kun tulosta mieli, pelin ja lyönnin piti olla kohdallaan. Detaljina todettakoon, että moni pelaajista kyseli kierroksien jälkeen itseltään ja pelikavereiltaan kuinka onkaan mahdollista tehdä samalla väylällä samana päivänä samat virheet. Tämän kisakierroksen, jossa paremmuus ratkaistiin paremman ysin tuloksella, ykköseksi nousi ja ainakin itselleen suuryllätyksenä, Tuija Vainio. Hän löi tuloskorttiin 22 pistettä yhdeksältä reiältä! Seuraavilta sijoilta löytyivät Pekka Hakala ja Marja-Liisa Jussila.

neljakuvaa

Riika tarjoaa paljon historiasta kiinnostuneelle, kaupunki on pyrkinyt säilyttämään pitkän ja arvokkaan menneisyytensä tuleville polville. (Ylh. vas.) Yksi suuri ihailukohde olivat kaupungin lukuisat, massiiviset istutukset, joita myös hoidetaan hyvin. (Alh. vas.) Oppaan johdattamina matkalaiset saivat todella oivan läpileikkauksen Riian ja Latvian menneisyydestä kuin myös tulevaisuuden tavoitteista. (Oik. ylh.) Tallennettavaa Riiassa riittää. Eksymisvaaraa keskustassa ei ollut, kun Seppo Hoppu (sinitakkinen) opasti Riiassa vietettyjen työvuosiensa antamalla paikallistuntemuksella. (Oik. alh.)

Matkan yhdeksi kruunuksi nousi monen matkalaisen suusta kuultu kertakuulemisellakin ymmärrettävä kommentti – tällä matkalla oli tosi hyvä hinta-laatu-suhde.    
Ja näinhän se taitaa ollakin. Lasketaanpas, matka omalla linja-autolla ja huippukuljettajalla, jokaiselle matkalaiselle istumatilaa kahden istuimen verran. Laivamatka mennen tullen, menomatkalla noutopöytä-aamiainen, kolme yötä Hotel Tallink Riiassa, kaksi noutopöytä-illallista hotellissa, kolme puffet-aamiaista, kaksi golfkierrosta, opastettu kiertoajelu Riikassa ja kaiken päälle erinomainen matkaseura. Kaikki tämä vain karvan yli neljäsataa. Kotimatkalla matkalaiset hyrisivätkin tyytyväisyyttään.

kuva 09

Matkan päätteeksi yhteiskuva Tallinnassa. Varaukseton kiitos jaettiin kuljettajana toimineelle Ventoniemen Arille (oviaukossa).


Matkan vetokaksikkona toimineet Leena ja Pertti kertoivat seuraavaa seniorimatkaa jo kehiteltävän, kohdevaihtoehtoja on tällä hetkellä muutama. Ajankohtana lienee tuleva kevät-alkukesä. Joten, jos ja kun senioreillamme on mielessään hyviä ajatuksia matkan kohteeksi ja ajankohdaksi, niistä voi kertoilla vetäjille.

Leena Peura

 

< Takaisin sisällysluettelosivulle

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

hyg eb 1 2017

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit estrella 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit 10
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit 03
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit 06
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit akasten 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270