Caddiemaster
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Ajankohtaista, Seniorit

SENIORIEN KAUPUNKIOTTELU HÄMEENLINNA - HYVINKÄÄ

SENIORIEN KAUPUNKIOTTELU HÄMEENLINNA (AGK ja TawG) - HYVINKÄÄ (HyG ja KyG) 18.6.2019

Vuonna 1990 pelattiin ensimmäinen seniorien kaupunkiottelu Hämeenlinnan ja Hyvinkään välillä, silloin vastakkain olivat vain kaksi joukkuetta – Aulanko ja Hyvinkää. Myöhemmin vuosien saatossa mukaan liittyivät Tawast ja Kytäjä. 

Tiistaina 18.6.2019 matkasimme Hämeenlinnaan tämän vuoden otteluun. Pokaali oli ollut talven Kytäjällä, koska Hyvinkää voitti viime vuonna kilpailun siellä, ja järjestävälle seuralle jäi palkinto hoivaansa tavan mukaan. Pelin aikana oli lämmin (!!) ja kisan jälkeinen lounas erittäin maittava. Kiitos keittiöön. Kiitos järjestävälle taholle, mukavaa ja rentouttavaa. Kiitos isännille ja emännille vieraanvaraisuudesta.

Kaupunkiottelun pelimuotona oli perinteisesti tasoituksellinen lyöntipeli, joukkueissa 16 pelaajaa molemmista kaupungeista. Lopputulokseen huomioitiin kahdeksan parhaan pelaajan tulos per kaupunki. Kuitenkin niin, että vähintään kahden naispelaajan tulos on huomioitu laskennassa.

Pokaalin lisäksi jaossa oli henkilökohtaiset pallopalkinnot kunkin kaupungin parhaalle naiselle ja miehelle. Hyvinkään paras mies oli Seppo Heiskanen ja paras nainen Kristiina Junni.

Kahdeksan parhaan Hyvinkään pelaajien joukkoon laskettiin tulosten perusteella kuusi Hyvifolfin edustajaa ja kaksi Kytäjän pelaajaa.

No, kuinka itse pokaalipelissä kävi? Voitimme kymmenellä lyönnillä (603-593). 

Hyvinkään 8 parasta tulosta (aakkosjärjestyksessä), jotka mukana laskennassa:

Heiskanen Seppo, HyG

Junni Kristiina, HyG

Könönen Juhani, HyG

Mannila Jyri, HyG

Miettinen Maarit, HyG

Munck Markku, KyG

Pohjola Olavi, KyG

Talja Reijo, HyG

TORILLA TAVATAAN!

0 kiertopalk uudet omistajat

1 Hyv paras M 1

3 Tiina Tuija Risto Juhani

 

4 Reka

5 hyväkuntoinen kenttäJPG

SENIORIEN SEURAOTTELU KYTÄJÄLLÄ TAAS VOITOKAS

Seniorijäsenemme matkasivat Kytäjälle perjantaina 7.6.2019. Kilpailumuotona oli lyöntipeli HCP. Senioritoimikunnan Jari Pelkonen nappasi kisaan lähtiessään mukaansa klubin seinältä kiertopalkinnon. Illalla Jarilla olikin lisähommaa, kun hän palasi omalle klubille palauttamaan kiertopalkinnon ”paikalleen”.

Voitimme ylivoimaisesti, parhaina joukkueestamme mainittakoon kolme: Jyri Mannila, Seppo Heiskanen ja Juhani Könönen. Kiitos koko joukkueelle. Jyrin netto 70 aivan loistava!

Tämä kilpailu toimi karsintana HÄMEENLINNA-HYVINKÄÄ kaupunkiotteluun 2019. Laitamme kaupunkiottelukutsun klubin senioritaululle. Toivomme, että kilpailukutsun nimilistassa mainitut henkilöt ilmoittaisivat mahdollisimman nopeasti, VIIMEISTÄÄN 13.6, osallistumisestaan ko. listaan tai suoraan osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Osoitteessani on ns. alaviiva.

Kilpailun myötä selvisi, että kaupunkiottelussa Hämeenlinna-Hyvinkää tänä vuonna meiltä (7) enemmän osallistujia joukkueeseen kuin Kytäjältä (5).

Kaupunkiotteluun kaivataan naispelaajia, tulkaa mukaan! Kummallakaan joukkueella ei ollut naisia mukana karsinnassa 7.6.2019, nyt kannustamme naisia ottelemaan kaupunkimme kunniaksi!

Seniorien hellerockia Salaisella

Torstaina toinen elokuuta vietettiin kahdeksannen SenioriSalaisen merkeissä. Nyt bongattiin Nokian River Golfin syyskuussa 2016 avattu Rock-kenttä. Ja yhdenkään aiemman SS-matkan palautteet eivät ole yltäneet tämänkertaiselle tasolle, 36 seniorimme mukaan matka oli täysi kymppi, kaikilla mittareilla mitattuna.

Hyvigolfin seniorit tunsivat itsensä otetuksi jo River Golfin parkkipaikalla. Kun Ari sai bussin pysähtymään, ovesta sisään asteli Riverin toimitusjohtaja Kimmo Sarainen toivottaen matkalaiset tervetulleiksi ja kertoi oivan läpileikkauksen uudesta kentästä, klubitalosta ja monista käytännön asioista. Sarainen korosti erityisesti kuinka he haluavat henkilökuntana tarjota vieraspelaajille vain parasta. Tervetuliaissanoistaan ymmärsi hyvin että riveriläisten selkeä päämäärä on nousta näillä eväillä pikavauhdilla kenttien ykköskaartiin.

Kun paluumatkalla matkalaisia pyydettiin kirjaamaan paperilapulle muutamin sanoin päivän antia, kokemuksia ja tunnelmia, palaute ei yllättänyt. Vain muutama pieni sormenheristys, naisten pukuhuoneen pienuudesta ja parin griinin pehmeydestä.  Muu 99 prosenttia palautteista oli sitten kiitosta ja plussaa. Korostetusti esille nousivat itse kenttä sekä henkilökunnan palvelutaso ja -alttius - kautta linjan. ”Nämä eivät ole täällä vain töissä, he nauttivat ja palvelevat” kuului useampikin kommentti. Näin tekemistään jatkaen Rivergolfin uskaltaakin veikata nousevan suosiossa korkealle.

rock 01

Nokian River Golfin klubitalo on silmälle mieluisa ja tarjonnaltaan hyvä. Palvelut saivat osakseen pelkkää kiitosta, osa pienillä varauksilla.

 

Mutta. Nyt itse pääasiaan eli peliin. Kisamuotona oli ryhmäkisa, jossa kullakin väylällä neljän hengen ryhmästä otettiin kaksi parasta pistebogi-tulosta. Keli oli erinomainen. Väylät kunnossa. Maasto ja kentän profiili sopivat vartaloille. Mutta tästä huolimatta ainakin voittajaryhmän tulostaso yllätti jopa paljon näitä kuvioita nähneen Pertti Raimialankin. Kun ryhmä Jyrki Mannila, Eija Nurminen, Raili Peltonen ja Pertti Raimiala pelasi vieraalla kentällä henkilökohtaiset kierrostulokset 35, 34, 33 ja 32 pistettä, kisatulos 88 pistettä, tälle voi nostaa pelihattua. 

Kakkossijalle nousi kvartetti  Pirjo Mattila, Markku Siijärvi, Reijo Hietala ja Marja-Liisa Jussila 83 pisteellä ja kolmoseksi 79 pisteellä Hannu Nurminen, Keijo Suomalainen, Maija Venäläinen ja Tuula Salonen.

 

rock 02

Kello 10.40. Jari Pelkonen (vas), Hannu Heino, Ari Ventoniemi ja Seppo Hoppu  ykköstiillä ja pelkkää hymyä.

 

Lopuksi pala SenioriSalaisen historiaa. SS alkoi vuonna 2011 vierailulla Eke Golfiin, seuraavina vuosina pelattiin Kanava Golf, Nokia River ja Hangon Golf. 2015 vuorossa oli Nevas Golf, sitten vierailu iki-ihanassa ja -muistoisessa Käki Golfissa. Vuosi sitten käytiin Himoksella joka myös jäi monen mieleen heikkotasoisesta kentästään.

Summa summarum. Jälleen hyvä keikka. Erityisplussat jaettiin Ventoniemen Arille jonka tasaisen rauhallinen kyyditys sekä palvelualttius ilahduttavat joka matkalla. Kiitos suunnattiin myös SenioriSalaisen ideoijalle ja järjestäjälle Leenalle.

rock 03

Jorma Rapp (vas), Jyrki Mattila ja Juhani Könönen lyöntimietteissään. Väylän 11 par-kolmonen Juhanin takana. Veden äärellä ja liukas greeni.

rock 04

Näin hemmotellaan RiverRockissa. Pekka Hakala, Tiina Pelkonen ja Pirjo Hörkkö (oik) ansaitulla mehutauolla.

 

rock 05

Lämpömittari kertoo miksi nestettä kului ja paita kostui.

 

rock 06

Saunan, suihkun ja lounaan jälkeen ”uusintakierros” terassilla. Vasemmalta Jorma Rapp, Juhani Könönen, Tiina Pelkonen, Pirjo Hörkkö, Anssi Forsblom, Heikki Tukiainen, Marja-Liisa Jussila, Ritva Määttä ja selin Jari Pelkonen.

 

rock 07

Aurinkoinen peli on ohitse. Sadepilvet nousevat vauhdilla. Saadako tavarat ja itsensä kuivina bussiin.

rock 08

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Vettä tulee kaatamalla ja salamoi. Kyllä bussissa on kivaa.

 

rock 09

Päivän hopeajoukkue Reijo Hietala (vas) , Marja-Liisa Jussila, Markku Siijärvi ja Pirjo Mattila.

 

rock 10

Levein hymy irtoaa yleensäkin voittajajoukkueelta. Jyri Mannila (vas), Eija Nurminen, Raili Peltonen ja Pertti Raimiala pelasivat paremmin kuin hyvin.

 

Seniorien kevätmatka Pärnuun

HyG:n seniorien kevätmatka Pärnuun 
6-8.5.2019.

Seniorien kauden avaukseen Pärnuun mahtuu vielä mukaan. Ilmoittaudu pian Pertti Raimialalle!

 Ma. 6.5 Laivalla Tallinnaan (+aamiainen) ja omalla bussilla Pärnuun.

               Majoittuminen Estonia Spa hotelliin.

               Kiertoajelu Pärnussa ja yhteinen illallinen.

Ti. 7.5    Hotelliaamiainen.

               Kierros Pärnu Bay Golfkentällä ja yhteinen lounas.

Ke. 8.5   Hotelliaamiainen.

               Kierros White Beach Golfkentällä ja yhteinen lounas.

               Meno Tallinnaan ja laivalla Helsinkiin.

Matkan hinta:  420.-/2hh:ssa

                         320.-/ilman golfia

                         75.-/1hh-lisä.

Hintaan kuuluu kaikki ohjelman mukainen palvelu.

Ilmoittautuminen 29.3.mennessä: 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 0400987173. 

Parnu Bay

Seniorit Tallinnan kesäisillä kentillä

Muinaiset sateiset ja viileätkin peliretket olivat muisto vain Hyvigolfin seniorien 30-henkisen ryhmän pelatessa 7-8. toukokuuta Tallinnan golfkentillä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöasteita oli juuri sopiva määrä golfkierrokselle.

 Matka aloitettiin tutulla kuviolla, satamaan Ventoniemen Arin kyydillä, laivalla mahan täyttävä aamiaisbuffee ja sitten satamasta bussikyydissä suoraan Estonian kentälle (EGCC) pelaamaan. 

Estonian Golf & Country Club sijaitsee Tallinnasta parikymmentä kilometria itään aivan Suomenlahden rannalla. Tarjolla on vaihtelevia väyliä, ylä- ja alarinteitä ja välillä palloa pääsee oikein sivaltamaan pitkillä tasaisilla rantaväylillä kauniissa merimaisemassa.

 kuva 1

Estonian kentän maisemaa

Linnunlaulua, valko-ja keltavuokkoja väylien varsilla, kenttä oli jo hyvässä kevätkunnossa ja etenkin mukavassa peliseurassa rentoa ryhmäpeliä pelaten päivä kului leppoisasti. Parhaat ryhmät palkittiin illallisen yhteydessä. Voiton vei ryhmä, jossa pelasivat Pia Mattila, Leena Peura, Matti Lahtinen ja Pekka Hakala. Samalla pistemäärällä mutta korkeammalla yhteistasoituksella kakkoseksi pelasi ryhmä Helena Hoppu, Vellamo Toivonen, Reijo Hietala ja Juhani Kalmi.

kuva 2

Matti, Pekka ja Pia suunnittelemassa avaamista 

Toisena päivänä suuntasimme Viron vanhimmalle golfkentälle Niitväljaan, joka avattiin tänä kautena jo huhtikuun puolessa välissä. Klubitalo oli uusittu täysin sisäpuolelta sitten edellisen retkemme. Pukutilat ovat nyt suorastaan upeat entisiin verrattuna. Tilaa on, hyvät saunat, ”tavallisen” saunan lisäksi myös höyrysauna ja kylmävesiallas. 

Kentän väylät kulkevat tasaisessa ja pääasiassa metsäisessä maastossa, joten se on huomattavasti Estonian kenttää helpompi kävellen pelata ja sopii oikein hyvin senioripelaajille.

Se tärkein eli itse kenttä oli jo oikein hyvässä kesäkunnossa. Peli sujui, niinkuin golf aina, vaihtelevasti, välillä oikein hyvin, välillä vähemmän hyvin, joskus jopa suorastaan loistavasti. Aika moni onnistuikin birkkuja tekemään. Parhaiten onnistui kuitenkin Turusen Jarmo, joka teki yhdeksännellä väylällä eaglen! 

Ryhmäkisan voitto Niitväljassa menikin aivan ylivoimaisesti tälle ryhmälle, jossa Jarmon lisäksi pelasivat Pirjo Hörkkö, Pekka Hakala ja Vellamo Toivonen. Heidät palkittiin paluumatkalla kuohujuomilla. Makeaa palkinnoksi sai myös toiseksi tullut ryhmä Ritva Määttä, Jorma Rapp, Heimo Mäkinen ja Yrjö Hämäläinen.

kuva 3

Topi ja Marja-Liisa löysivät jotain vedestä Niitväljan kentällä 

Ainoana miinuksena retkestämme on mainittava se, etteivät halukkaat saaneet käyttöönsä golfautoja kummallakaan kentällä, päällekkäisvaraukset sekä toisen kentän pintakosteus olivat syinä.

Onneksi tämä ei estänyt kenenkään pelaamista. Ulkoilma-liikunnassahan sää on hyvin merkittävässä osassa ja sehän oli nyt täydellisen loistava.

Kiitokset kaikille osanottajille oikein mukavasta retkestä! LP

kuva 4

Keltavuokkojen loistoa Estonian kentällä

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit suolahuone 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit integrata 270
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit rantalainen 270
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit audi center 270
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270
hyg sponsorit medicin man 270
hyg sponsorit rkl 270
hyg sponsorit papula 270
hyg sponsorit quattro 270
hyg sponsorit vallila 270
hyg sponsorit seikkailusveitsi 270
hyg sponsorit sveitsi snacks 270
hyg sponsorit superpark 270
hyg sponsorit etelasuomen talopiste 270
hyg sponsorit etelasuomen talopiste 270