Caddiemaster
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

HyG:n seniorit matkasivat Riikaan

riika10
Matkalaiset potretissa. Ventoniemen keltapuseroinen Ari sai enemmän kuin täydet pisteet ajotaidoistaan ja palvelustaan.

 

Olipas hyvä Riian reissu!

Reilu viikko sitten HyviGolfin seniorit matkasivat Riikaan. Pelaamassa tietysti käytiin mutta ohessa tutustuttiin tähän monisärmäiseen, historiaa pullistelevaan kaupunkiin. Riian värikäs ja vaiherikas tarina alkaa arkeologisten löytöjen perusteella jo vuodesta 100, joskin vasta vuonna 1201 se virallistettiin silloisten säädösten mukaiseksi kauppapaikaksi. Vaihtuvien isäntävaltioiden, Puola-Liettua, Ruotsi ja Neuvostoliitto, alamaisena vuosisatoja eläneestä kaupungista tuli nykymuotoinen itsenäisen Latvian pääkaupunki 17.9.1991 heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

Tänään kaupunki on upea vaikkakin väliluku on neuvostoajoista rajusti pudonnut 30 prosenttia ollen nyt noin 600.000. Riika on nykyään Unescon yksi maailmanperintökohde ja eritoten sen laajaa jugend-arkkitehtuuria pidetään ainutlaatuisena koko maailmassa. Riikalaiset ovat syystäkin ylpeitä kaupungistaan ja tämä myös näkyy, entisöimistöitä kaupunkikuvan kohentamiseksi paiskitaan lujasti. Riiasta tehdään yhä houkuttelevampaa.

riika6
Kaupunkikierros Riiassa tarjosi tietoa ja monenlaista silmänruokaa.

riika9
Kaupunkikierroksella oppaamme (viides oikealta) tarjosi matkalaisille oivan läpileikkauksen Riiasta. Kahden tunnin kierros venähti reippaasti yliajalle.

 

• • •

riika1
Reimanin Aarne valmiina ensimmäisen kierroksen kosteisiin ja tuulisiin oloihin.

riika2
Tapani Patterin avauslyöntiä seuraamassa Marja-Liisa Jussila (vas.), Leena Peura, Juhani Kalmi ja Jorma Rapp.

Matkalaisista 19 pelasi, heistä ladyja oli neljä. Ensimmäinen kierros käytiin Ozo Golfin kentällä. Kun sää vielä sattui olemaan hieman kostea ja tuulinen, kenellekään ei jäänyt epäselväksi mitä links-kenttä määritelmä arjessa tarkoittaa. Ozon kenttähän on tunnettu myös runsaista vesistään joten kaikkineen kierros oli riittävän haasteellinen. Mutta onneksi lämpöasteita riitti ja niinpä kierros sujuikin suppeahkon otannan perusteella hymyssä suin. Joukkuekisan voittajiksi löivät kvartetti Tuija Vainio, Matti Takala, Markus Peura ja Pertti Raimiala. Hyvänä kakkosena team Helena Hoppu, Anssi Forsblom, Aarne Reiman ja Hannu Heino.

riika3
Viesturin ykköstiin kupeessa ihailtiin persoonallista ja nopealla tutustumisella kiinnostavaksi havaittua saunaa. Tämän mallin hinta Suomeen tuotuna ja pystytettynä reilut 6000 euroa.. Istuisi hyvin HyviGolfinkin tontille?

Matkaa alkukesällä suunniteltaessa tarkoitus oli pelata kierros myös uudella täysmittaisella Jurmalan kentällä mutta siellä työt olivat yhä pahasti kesken. Niinpä toisena pelipäivänä bussi suuntasikin kaikille uuteen tuttavuuteen – Golf Club Viesturiin. Tämä 9-väyläinen kenttä kierrettiin kahteen otteeseen eikä moitteita kuulunut. Väylät olivat tiiboxista silmäiltynä helppoja mutta pelattaessa hieman muuta. Kenttä oli yllättävänkin hyväkuntoinen mutta haastava joten kun tulosta mieli, pelin ja lyönnin piti olla kohdallaan. Detaljina todettakoon että moni pelaajista kyseli kierroksien jälkeen itseltään ja pelikavereiltaan kuinka onkaan mahdollista tehdä samalla väylällä samana päivänä samat virheet. Tämän kisakierroksen, jossa paremmuus ratkaistiin paremman ysin tuloksella, ykköseksi nousi ja ainakin itselleen suuryllätyksenä, Tuija Vainio. Hän löi tuloskorttiin 22 pistettä yhdeksältä reiältä! Seuraavilla sijoilta löytyivät Pekka Hakala ja Marja-Liisa Jussila.

riika4
Hannu Heino (vas.), Juhani Kalmi ja Jorma Eerikäinen näyttivät tyytyväisiltä Viesturin kierroksen jälkeen.

riika5
Tuija Vainio yllätti ainakin itsensä kirjauttamalla Viesturen kisassa 22 pistettä paremmalla kierroksellaan. Ansaitsi kuohupullonsa!

• • •

riika7
Seppo Hoppu (siniasuinen herra etualalla) vietti työvuosinaan aikaa Riiassa. Niinpä kadut ja kujat olivat hänelle tuttuja.

riika8
Valtaisat kukkaistutukset ja niiden hoitotaso ihastuttivat jokaista.

Matkan yhdeksi kruunuksi nousi monen matkalaisen suusta kuultu kommentti – tällä matkalla oli tosi hyvä hinta-laatu-suhde.   

Ja näinhän se oli. Lasketaanpas, matka omalla linja-autolla huippukuljettajalla, jokaiselle matkalaiselle istumatilaa kahden istuimen verran. Laivamatka mennen tullen, menomatkalla noutopöytäaamiainen, kolme yötä Hotel Tallink Riiassa, kaksi noutopöytä-illallista hotellissa, kolme buffee-aamiaista, kaksi pelikierrosta, opastettu kiertoajelu Riiassa ja kaiken päällä erinomainen matkaseura. Kaikki vain karvan yli neljäsataa, ei ollut paketista paljon.

Kotimatkalla matkalaiset hyrisivät tyytyväisyyttään. Latvian ostokeskuksissakin poikettiin, matkan vetokaksikkona toimineet Leena ja Pertti kertoivat seuraavaa seniorimatkaa jo kehiteltävän. Ajankohtana lienee tuleva kevät-alkukesä. Joten, jos ja kun senioreillamme on mielessään ”hyviä” ajatuksia matkan ajankohdaksi tai kohteeksi, niistähän voi vaikka vinkata vetäjille!

MP

Kilpailut ja tapahtumat

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

everybody 1 2018

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit suolahuone 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit integrata 270
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit rantalainen 270
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit audi center 270
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270
hyg sponsorit scandic 270
hyg sponsorit medicin man 270
hyg sponsorit rkl 270
hyg sponsorit papula 270
hyg sponsorit quattro 270
hyg sponsorit vallila 270
hyg sponsorit selkaklinikka 270
hyg sponsorit seikkailusveitsi 270
hyg sponsorit sveitsi snacks 270
hyg sponsorit superpark 270
hyg sponsorit etelasuomen talopiste 270