Palvelunumero
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Vihreä kortti jää Hyvinkäällä historiaan (julkaistu Aamupostissa 1.8.2017)

Hyvinkäällä uusilta golfareilta ei enää vaadita green card -koetta.

Miltä tuntuisi ajatus maanteillä ja kaupunkien kaduilla kurvailevista kortittomista kuskeista. Radikaalilta, eikö totta. Lähes yhtä erikoiselta saattaa golfarin korvaan kuulostaa ehdotus golfin ajokortista eli green cardista luopumisesta. Hyvinkääläinen Hyvigolf ei moista ehdottele, vaan on tehnyt asiasta jo päätöksen – ensimmäisenä Suomessa. Hyvigolf ei vaadi enää uusilta golfareilta green cardia.

Kulomäen kupeessa kotiaan pitävä golfyhteisö haluaa toivottaa uudet jäsenet tervetulleiksi lajin pariin ilman sen suurempia muodollisuuksia.

– Nyt tehty päätös luopua green cardista on lajin aloittamista harkitsevalle merkittävä parannus, sillä yksi täysin turha psykologinen este lajin aloittamiselle poistuu, Hyvigolfin toimitusjohtaja Mika Nieminen toteaa.

Suomen Golfliitto kertoo green cardin olevan yksi golfin vahvimmista brändeistä. Vaikka par, birdie ja puttilinja olisivat lajia tuntemattomalle hepreaa, useimmat tunnistavat green card -sanaparin ja ymmärtävät, ettei golfkentälle ole ilman vihreää korttia asiaa.

Perinteisesti uudet harrastajat ovat tulleet golfin pariin alkeiskurssin kautta. Kurssin päätteeksi on suoritettu green card -koe, joka on koostunut kahdesta osa-alueesta: kirjallisesta sääntö- ja golfkäyttäytymiskokeesta sekä kentällä pelaamisesta, jossa opitut asiat todennetaan käytännön peliympäristössä. Kuinka uudet hyvinkääläisgolfarit osaavat jatkossa toimia kentällä, jos he eivät suorita green card -koetta?

– Ihan niin kuin ennenkin, Mika Nieminen naurahtaa ja jatkaa.

– Alkeiskurssin sisällössä ei tapahdu mitään muutosta, vaan siellä opetellaan kaikki samat asiat kuin ennenkin. Ainoa käytännön eroa on se, ettei mitään kokeita tai testejä tarvitse suorittaa.

Green card -kokeesta luopumisen myötä ihmiset joutuvat käyttämään enemmän omaa harkintaa omista valmiuksistaan pelata kentällä, mikä Niemiseen mukaan on ainoastaan positiivinen asia. Läpimennyt green card -suoritus kun on saattanut aikaisemmin antaa väärän kuvan valmiudesta mennä kentälle.

– Kentältä löytyy aina sellaisia hiljaisia aikoja, että jokainen alkeiskurssin käynyt uusi harrastaja pääsee kokeilemaan rauhassa taitojaan kentälle, Nieminen kannustaa ja muistuttaa green cardin olevan käytössä vain Pohjoismaissa.

– En ole kuullut, että pelin sujuvuuden tai turvallisuuden kanssa olisi näissä kortittomissa maissa ollut ongelmia.

Vuosittain green cardin suorittaa noin 10 000 suomalaista. Green cardin suoritettuaan uusi harrastaja rekisteröidään valtakunnalliseen green card -rekisteriin ja hän saa virallisen EGA-tasoituksen. Miten käy uusille hyvinkääläisgolfareille, jotka eivät saa green cardia?

– He ovat täysin samalla viivalla muiden lajin aloittaneiden uusien harrastajien kanssa. Kurssin jälkeen heidät kirjataan tuohon valtakunnalliseen rekisteriin ja liityttyään seuran jäseneksi he saavat Golfliiton jäsen- ja tasoituskortin, jonka jälkeen he pääsevät halutessaaan pelaamaan myös muille kentille, Nieminen selventää.

Alkeiskurssin hinta puolittui

Hyvinkäällä golfin aloittamisen kynnystä on madallettu muutenkin kuin poistamalla green card -koe. Alkeiskurssin hinta on tiputettu aikaisemmasta 170 eurosta 90 euroon.

– Green card poistettiin ja alkeiskurssin hinta lähes puolitettiin, mutta tuntimäärä ja kurssisisältö säilyivät ennallaan. Tavoite on saada uusia harrastajia lajin pariin, Hyvigolfin toimitusjohtaja Mika Nieminen sanoo.

– Tällä hetkellä tilanne kentällämme on loistava ja kaikki pelioikeudet myytiin ennätysajassa loppuun, mutta näillä toimenpiteillä haluamme varmistaa myös loistavan tulevaisuuden. Tämänhetkisten pelaajien keski-ikä on varsin korkea, joten uusia pelaajia tarvitaan ikääntyvien jättäessä lajin, Nieminen selittää.

 

Kuva Green card uutiseen

Kuva: Heikki Hirvonen. Kuvassa Hyvigolfin pro Heikki Hirvonen (takana) ja toimitusjohtaja Mika Nieminen (puttaa).

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

everybody 1 2018

Lataa uusin lehti klikkaamalla kuvaa.

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit suolahuone 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit integrata 270
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit rantalainen 270
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit 06
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270
hyg sponsorit scandic 270
hyg sponsorit medicin man 270
hyg sponsorit rkl 270
hyg sponsorit papula 270
hyg sponsorit quattro 270
hyg sponsorit vallila 270
hyg sponsorit selkaklinikka 270
hyg sponsorit seikkailusveitsi 270
hyg sponsorit sveitsi snacks 270
hyg sponsorit superpark 270