Caddiemaster
   0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
   toimisto@hyvigolf.fi

Sami Santalalle ensimmäinen Golf Center Shoot Out-voitto

shootout1
Vasemmalta oikealle kilpasarjan pelaajista Henrik Honkalehto, Jari Rouvinen, Santtu Eskola, Sami Santala, Atte Siijärvi, Mikko Antinkoski, Petteri Oksanen, Timo Salonen sekä Janne Linnermo.

Golf Centerin Shoot Out 2017 pelattiin lauantaina vaihtelevassa säässä, mutta sadekuurot olivat sen verran pieniä, ettei niillä ollut vaikutusta pelin kulkuun. Kenttä kuitenkin oli paikoin sen verran märkä että finaalissa oli käytössä siirtosääntö. Kilpailu pelattiin kuten viime vuonnakin, eli yli 9.5 tasoituksella pelaaville oli oma harrastesarja. Varsinaisen kilpasarjan karsintaan osallistui 18 pelaajaa ja harrastesarjan 17 pelaajaa. Molempien sarjojen karsinnat pelattiin väylillä 15,16 ja 1-8. Kilpasarjasta finaaliin pääsi 9 ja harrastesarjasta 6 pelaajaa.

Kilpasarjan karsinnan parhaan tuloksen pelasi Janne Linnermo 39 lyönnillä (par 40), toisena olivat Atte Siijärvi, Petteri Oksanen ja Mikko Antinkoski 41 lyönnillä. Jatkoon pääsi suoraan tuloksella 44 ja 45 tuloksen pelanneet Petteri Laaksonen ja Timo Salonen karsivat viimeisestä kisapaikasta. Karsinnassa lyötiin 9 tiiltä 11 lipulle ja tässä tarkempi oli Timo Salonen. Yhdeksän finalistia olivat jo mainittujen lisäksi Henrik Honkalehto, Santtu Eskola, Sami Santala ja Jari Rouvinen. 

Kilpailu jatkui välittömästi väylältä 9 ja siinä kaikki onnistuivat avauksissaan jotakuinkin hyvin, tosin Salosen ja Honkalehdon pallot olivat raffin puolella ja molemmilla olikin toisissa lyönneissä hieman ohjelmaa. Ensin Salonen löi pallon etuvasemmalla olleen koivun kylkeen ja siitä pallo pomppasi reilusti taaksepäin. Sitten oli Honkalehdon vuoro ja hän löi kunnon soketin, ja pallo meni väylän toisella puolella olevaan vesiesteeseen. Salonen sai pallonsa kolmannella greenin kanttiin, mutta Honkalehto joutui droppamaan hieman puiden katveeseen ja oli greenillä vasta viidennellä lyönnillä ja kun tuplabogeyputtikaan ei uponnut, Honkalehto nosti pallon taskuun ja luovutti väylän. Honkalehto kertoi lyöneensä karsinnan ensimmäisellä väylällä myös soketin ja totesi miettineensä sitä aivan liikaa ysiväylällä ja niinhän siinä kävi että homma sitten toistui.

Kymppiväylällä Linnermon Jannen avaus jäi useamman kymmenen metriä vajaaksi ja kun seuraava lyönti oli lyhyehkö duffi, oli Linnermo greenillä vasta kolmannella lyönnillä, kun bogeyputti ei uponnut, oli Linnermon vuoro pudota kilpailusta. Tällä väylällä Petteri Oksasella oli myös toisessa lyönnissä haastetta, kun avaus valui takaisin etubunkkerin etureunaan ja hyvän lyöntiasennon saaminen ei ollut aivan helppoa, mutta hyvin pallo siitä nousi muutamaan metriin.

Seuraavalla Atte Siijärven avaus meni oikealle sivuvesiesteeseen ja hän joutui droppaamaan pallonsa. Muilla avaukset olivat suhteellisen hyvin pelissä, toki pelitaktiikat hieman vaihtelivat. Väylälyönneissä kaikki onnistuivat hyvin, joten ratkaisut jäivät lähestymislyönteihin ja edelleen Siijärvellä oli pientä ongelmaa ja jo viides lyönti lähti greenin vasemmalta puolelta raffista, lyönti jäi hieman lyhyeksi ja kun bogeyputti ei mennyt reikään putosi Siijärvi kilpailusta.

Väylällä 12 Sami Santala teki birdien ja muiden tehdessä paarit oli vuorossa viiden miehen uusinta greenibunkkerista. Ensimmäisenä lyöneen Santtu Eskolan lyönti jäi monta metriä vajaaksi ja kun Petteri Oksanen löi, niin hänen pallonsa osui Eskolan palloon. Kun liikkunut pallo pitää palauttaa takaisin edelliseen paikkaansa, olisi ollut hyvin vaikea määrittää kumpi palloista olisi ollut lähempänä reikää, niinpä molemmat löivät uudelleen ja nyt Oksasen pallo oli lähempänä.

Seuraavalla väylällä muut avasivat vajaaseen sataan metriin väylälle, mutta greenille yrittänyt Jari Rouvinen epäonnistui ja pallo jäi väylän vasempaan reunaan vesiesteeseen. Toinen lyönti meni pitkäksi greenin taakse, sieltä droppi, neljäs lyönti greenille. Samalla kun muut tekivät paarit, oli Rouvisen vuoro pudota kilpailusta.

Vuorossa väylä 14 ja neljä pelaajaa oli vielä mukana. Petteri Oksanen löi greenille kymmeneen metriin, Sami Santalan lyönti oli 10 senttiä vino ja pari senttiä lyhyt. Timo Salonen ja Mikko Antinkoski löivät omat avauksensa pitkäksi ja he eivät saaneet paariputtejaan uppoamaan joten he uusivat puttaamalla. Uusinnassa Timo Salonen oli selvästi parempi.

Kolme pelaajaa jäljellä ja vuorossa väylä 17, kaikki avasivat raudalla väylälle ja tekivät paarit. Uusinnassa chipattiin greenin takaa. Petteri Oksanen oli tässä paras, mutta Santalan ja Salosen välillä oli sen verran tiukkaa että kilpailun johtaja Marko Paski joutui mittaamaan pallojen etäisyyden reiästä. Mittaus näytti, että Santalan pallo oli parisen senttiä lähempänä reikää.

Viimeiselle väylälle jatkoivat siis Oksanen ja Santala. Pitkälyöntisenä Santala oikaisi lammen yli avauksessaan ja Oksanen löi oman pallonsa väylän mutkaan asti. Molemmat tekivät paarit, joten oli uusintaväylän vuoro. Taas Santala oikaisi lammen yli, nyt tosin pallo tuli aika niukasti yli. Oksasen rohkea linja vei pallon väylän sisämutkasta veteen ja hän joutui droppaamaan pallonsa. Kolmas lyönti meni kyllä greenille, mutta kun paariputti ei uponnut, voitti Sami Santala parilla vuoden 2017 Shoot Outin.

shootuout3
Petteri Oksanen onnittelee tiukan kisan voittajaa Sami Santalaa.

Kilpailun jälkeen suoritettiin palkintojenjako Golf Centerin Marko Paskin johdolla.  Marko kiitti osallistujia mielenkiintoisesta ja hyvätasoisesta kilpailusta, mutta totesi samalla kilpailun kaipaavan jotain muutosta ja todennäköisesti ensi vuonna kilpaillaan uudella formaatilla.

Ensin jaettiin karsinnan aikana pidettyjen erikoiskilpailujen palkinnot. Pisimmän draivin väylällä 8 löi Sami Santala ja lähimmäksi lippua väylällä 7, löi harrastajasarjaan osallistunut Mikko Kiuru. Seuraavaksi jaettiin harrastajasarjan palkinnot ja siinä voiton vei Tarvo Viita-Aho, toinen oli Matti Pöllänen ja kolmas Pasi Niittukari. Kilpasarjassa kolme parasta olivat siis Sami Santala, Petteri Oksanen ja Timo Salonen.

Voitto oli Sami Santalalle ensimmäinen podium-sijoitus Shoot Outissa ja myös toinen finalisti, tyytyväinen Petteri Oksanen, oli ensimmäistä kertaa kakkossijalla Shoot Outissa ja mainitaan vielä, että Petteri oli Shoot Out finaalin ainoa seniori. Sami Santala kertoi kilpailun jälkeen lähteneensä hyvin sujuneen karsinnan jälkeen luottavaisena varsinaiseen finaaliin ja oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon. Santala totesi vielä, että oli taas mukava kisata kotikentällä takatiiltä ja nyt on hyvä lähteä kohti seuran mestaruuskilpailuja hakemaan lisää menestystä.

shootout2
Golf Centerin edustaja Marko Paski onnittelee iloista voittajaa Sami Santalaa.

-Mike Holopainen

 

kenttaesittely

Tarvittaessa tavoitat meidät:
Palvelunumero

0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm
toimisto@hyvigolf.fi

 

hyg sponsorit finpremium 270
hyg sponsorit golfcenter 270
hyg sponsorit 08
LogoRexel Blue CMYK
hyg sponsorit suolahuone 270
hyg sponsorit 05
hyg sponsorit 01
hyg sponsorit integrata 270
hyg sponsorit 04
hyg sponsorit rantalainen 270
hyg sponsorit 13
hyg sponsorit 11
hyg sponsorit 17
hyg sponsorit audi center 270
hyg sponsorit rta 270
hyg sponsorit 14
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit 09
hyg sponsorit kiinteistomaailma
hyg sponsorit tuplawoltti 270
hyg sponsorit noblessa 270
hyg sponsorit samu vilkman 270
hyg sponsorit jatke 270
hyg sponsorit efima 270
hyg sponsorit medicin man 270
hyg sponsorit rkl 270
hyg sponsorit papula 270
hyg sponsorit quattro 270
hyg sponsorit vallila 270
hyg sponsorit seikkailusveitsi 270
hyg sponsorit sveitsi snacks 270
hyg sponsorit superpark 270
hyg sponsorit etelasuomen talopiste 270
hyg sponsorit etelasuomen talopiste 270