Apteekkipiste Shoot Out 2022

Sunnuntaina pelattu shoot out -kilpailu oli jännittävä ja mielenkiintoinen kuten aina.


Karsinta tapahtui 10 reiän lyöntipelillä väylillä 15, 16 ja 1-8. Kilpasarjassa pelattiin valkoiselta tiiltä, jatkoon meni 9 pelaajaa, ja keltaiselta tiiltä pelattuun harrastesarjan kilpailuun karsinnasta pääsi 6 pelaajaa.


Kilpasarjan varsinaiseen kilpailuun suoraan karsinnasta selvisivät parhaan tuloksen (par) tehnyt Mikko Kiuru, Tarvo Viita-aho, Antti Saviaho, Juhani Paasonen, Harri Suni, Riku Raunio, Jukka Nevalainen ja Tommi Rouvinen, edellä mainituilla tulos + 5 tai parempi. Uusintaan viimeisestä paikasta lähtivät +6 tuloksen pelanneet Eetu Naamanka, Pasi Niittukari, Juha Suvinen ja Mikko Vaaralahti. Jatkoon pääsi Pasi Niittukari. Uusinta oli lähemmäs 11 väylän lippua väylän yhdeksän tiiboxista.
Shoot-Out alkoi kilpailun johtajan Mikko Vaaralahden komennossa väylältä yhdeksän. Bogeyn tehneet Paasonen ja Kiuru uusivat greenibunkkerista, kumpikaan ei onnistunut kovin hyvin, mutta Kiuru jatkoi kilpailua.
Väylä 10 ja Kiuru sekä Nevalainen joutuivat lyömään toiset pallot tiiltä ja samat herrat olivat lopulta myös uusinnassa. Chippien jälkeen Nevalainen jatkoi.
Väylä 11. Suni löi toisen pallon tiiltä, kun avaus jäi metsään. Raunio ja Niittukari vuorostaan epäonnistuivat kolmansissa lyönneissä, molemmilla pallot pitkäksi ojaan ja tämä kolmikko uusintaan, heikoin chippi oli Rauniolla ja tähän loppui hänen kilpailunsa.
Väylä 12. Suni löi toisen lyöntinsä greenin etuvasemmalle veteen, mutta teki dropin jälkeen hienosti paarin. Niittukari teki ainoana bogeyn ja putosi seuraavana kilpailusta.
Kolmellatoista Viita-Aho avasi griini viereen oikealle puun alle ja Saviahon toinen lyönti tuli vaivoin veden yli, heille molemmille bogey. Bunkkeista suoritetusta uusinnasta jatkoi Saviaho.
Väylällä 14 Sunin avaus oli greenin vasemmalle puolelle ja Nevalaisen oikealle. Suni teki paarin, kuten myös greenille avanneet Saviaho ja Rouvinen. Nevalainen putosi bogeylla.
17 väylällä Rouvisen avaus osui heti tiiboxin etuoikealla olevaan verkkoon ja hän joutui lyömään kolmannen lyönnin tiiltä. Suni ja Saviaho olivat kahdella greenillä. Rouviselle tuplabogey ja putoaminen.
Viimeisellä väylällä lähtivät siis Suni ja Saviaho. Molemmat olivat avauksissa reilut 150m greenistä ja toisten lyöntien jälkeen greenin alatasolla, lipun ollessa ylätasolla. Ensin puttasi Suni, mutta hän jäi noin 2 metriä lyhyeksi, Saviaho puolestaan puttasi noin 3m pitkäksi. Saviahon par-putti ei uponnut ja Suni puolestaan upotti omansa ja voitti Apteekkipiste Shoot-Outin.
Palkintojenjaon aluksi kilpailun sponsori Jari Hanski kiitti osallistujia ja järjestäjiä hyvästä kilpailusta. Apteekkipiste Shoot-outin voittaja Harri Suni kiitteli voittopuheessa sponsoria ja järjestäjiä. Harri totesi olleensa koko kilpailun luottavainen ja kun par-putit upposivat mukavasti, niin kilpailu sujui jyvin.
Harrastajasarjassa kolme parasta olivat Lassi Lehtomäki, Timi Torkkel ja Eetu Nevalainen. Lassi pelasi kilpailun 4 ensimmäistä väylää par-tuloksilla ja varmisti voittonsa viimeisen väylän pitkällä birdie upotuksella. Muut harrastesarjan finaaliin päässeet olivat Matti Kettunen, Seppo Heiskanen ja Marko Jormalainen.
Kisakuvia täällä: https://hyvigolf.kuvat.fi/kuvat/Shoot+Out+2022/

MH